Güncel Haberler

RESMİ: Maccabi, Williams ile Vedalaştı

Koç Kattash’ın göreve gelmesiyle kadroyu baştan aşağı yenilemeye başlayan Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv‘de bir ayrılık daha yaşandı.

Kulüpten yapılan açıklamayla tecrübeli forvet Derrick Williams‘a teşekkür edildi. Gelen haberlere göre Amerikalı forvet NBA’e tekrar dönebilmek için birden fazla takımın yaz kamplarına katılacak. Eski Fenerbahçeli oyuncunun adı yazın başında Efes ile de anılmıştı.

2.03 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli oyuncu geçtiğimiz sezon Euroleague’de 35 maçta ortalama 25.1 dakika süre alırken 9.4 sayı, %38.2 3sayı, 3.1 ribaund ile katkı vermişti. Winner Ligi’nde ise 24 maçta ortalama 23.4 dakika sahada kalırken 11.0 sayı, %45.1 3sayı, 3.9 ribaund, 1.2 asist ile mücadele etmişti.

Arizona çıkışlı Williams, 2011 NBA Draftı’nda 2. sırada Wolves tarafından seçilmiş ve burada 3 sezon mücadele etmiş, sonrasında Kings’de bir sezon ve Heat ile Cavs’da ise yarımşar sezon forma giymişti. Ardında Çin’in Tianjin takımında, ilk kez ABD dışında forma giymiş ve sonrasında başlayan Avrupa kariyerinde ise sırasıyla Bayern, Fenerbahçe, Valencia ve son olarak da Maccabi formalarını terletmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …