Güncel Haberler

İDDİA: Galatasaray, Ennis ile Görüşmeleri İlerletti (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray NEF, guard rotasyonunu yıldız bir isimle güçlendirmeye hazırlanıyor.

SDNA’da yer alan habere göre sezonu Gran Canaria‘da tamamlayan Dylan Ennis ile görüşmeleri ilerlettiler, yakın zamanda bir anlaşma haberi gelebilir.

1.88 metre boyunda olan 30 yaşındaki Kanadalı tecrübeli guard, geride bıraktığımız sezon Endesa’da 35 maçta ortalama 24.6 dakika süre alırken 14.7 sayı, %31.1 3sayı, 2.5 ribaund, 1.9 asist, 1.2 top çalma ve EuroCup sahnesinde ise 19 maçta ortalama 27.5 dakika sahada kalırken 14.6 sayı, %35.0 3sayı, 3.5 ribaund, 2.6 asist, 1.3 top çalma ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Ennis, güçlü fiziği, müthiş sürati ve mesafe tanımayan şutları ile tanınan özel bir combo guard. Ülkemizde daha önce Fenerbahçe, Telekom ve Tofaş’da forma giyen Tyler Ennis’in ağabeyi olan Dylan, özellikle Zaragoza ve geçtiğimiz sezon Granca ile EuroCup sahnesinde sergilediği üst düzey basketbolla, skorer oyunuyla dikkatleri üstüne çekmişti. Gelin öncelikle artılarına bir göz atalım… Ennis çok yönlü bir skorer ama en güçlü olduğu alan dribbling üstü üretim elbette. Sahanın neredeyse her noktasından şut tehditi olan var. Bununla beraber atletizmi, üst düzey top tekniği ve patlayıcı ilk adımı ile potaya sürekli atak eden bir skorer. Bu özellikleriyle de onu daha çok iki numarada gördük Granca’da. Diğer taraftan savunmada da agresif bir isim ve güçlü fiziği artı çabuk elleri ile topa baskı yapan, pas aralarını da kovalayıp çaldığı topları hızlı hücım sayılarına dönüştürebilen bir guard. Zaten açık alanda hızını aldığında onu durdurabilene aşkolsun. Bir bakmışsınız kendi potasının altında bir bakmışsının rakip potanın altında smacı vurmuş ya da turnikeyi bırakmış bile.

Gelelim eksilerine… Şutuna fazla güvendiği için ritmini bulamadığı anlarda fazla zorlayarak verimini ve yüzdesini düşürebiliyor. Bunun dışında penetre etmeyi ve trafiğe dalmayı seven bir guard. Aslında top tekniği üst seviyede ama zaman zaman yaptığı tercih hataları basit top kayıpları yapmasına neden olabilyor. Savunma tarafında konsantrasyon kaybı yaşadığı anları bir çok kez gördük ki aslında faul problemine girmesine neden olan pozisyonlar da buradan kaynaklı oluyor genelde. Saf bir oyun kurucu değil ve 2 numara için de boyu kısa, iki pozisyon arasında kalmış bir guard.

Galatasaray, Bost ile büyük olasılıkla yola devam edecek ve bu nedenle saf bir oyun kurucudan çok Çin’e kaptırdıkları Melo gibi skoru koklayan, gerektiğinde birebirlerle skor yükünü çekip, sorumluluk alabilecek bir yıldıza ihtiyaçları var. Dolayısıyla Ennis hamlesi çok doğru olur sarı kırmızılılar adına. Agresif bir oyun tarzı olan ve hırsı ile dikkat çeken Ennis’in Galatasaray taraftarı ile de özel bir bağ kuracağını, özellikle Sinan Erdem’deki maçlarda spektaküler oyunu ile farklı bir seviyeye çıkabileceğini düşünüyorum. Galatasaray’a BCL’deki ilk 4 hedefinde de skorer özellikleriyle ciddi katkılar verebilecek bir isim kesinlikle.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …