Güncel Haberler

RESMİ: Karşıyaka, Kadrosunu Skorer Guard Brown ile Güçlendirdi (Analiz)

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil edecek ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, skorer bir guardla kadrosunu güçlendirdi.

İzmir ekibinden yapılan açıklamaya göre sezonu Hamburg Towers‘da tamamlayan Jaylon Brown ile yeni sezon için anlaştılar.

1.83 metre boyunda olan 27 yaşındaki tecrübeli skorer BBL’de 33 maçta ortalama 25.6 dakika sahada kalırken 15.5 sayı, %35.8 3sayı, 2.2 ribaund, 1.9 asist, 1.1 top çalma ve EuroCup sahnesinde ise 15 maçta ortalama 26.7 dakika sahada kalırken 16.7 sayı, %38.7 3sayı, 1.5 ribaund, 2.5 asist, 1.2 top çalma ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Brown, Bilbao’da başladığı yükselişini geçtiğimiz sezon EuroCup sahnesinde Hamburg forması ile sürdürmüş, pekiştirmiş bir skorer ve artık yeni bir meydan okumaya hazır. Analizimize başlamadan önce şunu net olarak söyleyebilirim ki Karşıyaka taraftarının çok ama çok seveceği profilde bir oyuncu. Gelin öncelikle artılarına bir göz atalım… Dış şutlar hücumdaki en önemli silahı diyebiliriz rahatlıkla, hem BBL hem de EuroCup’da 2 sayılıktan çok 3 sayılık denemesi yaptı maç başına. Dribbling üstü üçlüklerin yanı sıra, ikili oyunlardan sonra bulduğu orta mesafe şutlarla da takımına katkı sağlayabiliyor. Ayrıca yakala at pozisyonlarında da yüksek yüzdeyle üçlük kullandığının altını çizmek lazım. Bunun yanında göründüğünden çok daha atlet ve patlayıcı bir oyuncu. Yarı sahada penetreler sonrası pozisyonları flaş smaçlarla bitirebildiği gibi açık alanda da çok etkili bir silah, tam sahayı dribblingle geçip patlayıcı bitirişlere imza atabiliyor. Savunma yerleşmeden çabuk hücum etmeyi seviyor, yüksek top tekniği ile potaya giderken temas almasına rağmen de pozisyonları dengeli bitirmeyi beceriyor.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Dış şutlardaki yüzdesi onun için çok önemli, bu da onu bir ritim oyuncusu haline getiriyor çoğu zaman. Gününde olmadığı maçlarda oyunu gereksiz yere forse ettiğini görebiliyoruz. Hücümda sürati, atletizmi ve dış şutları sayesinde fiziksel dezavantajarı fazla ortaya çıkmasa da savunmada aynı şeyi söylemek güç. 2 numara için zayıf ve kısa kalıyor, bu da rakipleri tarafından kolaylıkla alçak postta ters eşleşmeye zorlanmasına neden oluyor. Diğer taraftan pas aralarını takip etme ve buradan çaldığı toplarla etkili olabilse de aynı pozisyonlarda yaptığı hatalarla da takımın savunma dengesini bozabiliyor. Topa baskı ve genel anlamda savunma konsatrasyonu anlamında kendisini geliştirmeli.

Açıkçası Karşıyaka’nın McCollum gibi saf bir skoreri takıma kattıktan sonra ben daha çok organizasyon yönü kuvvetli bir ismi, net bir oyun kurucuyu yanına eklemesini bekliyordum. Ama koç Sarıca’nın tercihi takıma bir skorer guardı daha eklemek oldu. Elbette bu iki ismin de farklı özellikleri var ve McCollum’un deliciliği Brown’un dış şutları ile birleşince savunmaların önlem alması epey zor olacak ama kendileri adına can sıkıcı olabilecek nokta ise iki oyuncunun da top kullanmayı çok sevmeleri, bu paylaşımı aralarında nasıl yapacaklar ve koç Sarıca’nın gerektiğinde onları nasıl dizginleyeceği İzmir ekibinin özellikle Şampiyonlar Ligi’nde gideceği yolun sonunu net olarak belirleyecek bir faktör olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …