Güncel Haberler

İDDİA: Barcelona, Kalinic ile Anlaştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ve İspanya Liga Endesa‘da yeni sezonda da final bileti kapmak isteyen FC Barcelona, iddialı bir kadro kurmaya çalışıyor. Bu yolda da tanıdık bir forvetle anlaştılar.

Encestando ve TheHomeOfGlory’de yer alan haberlere göre sezonu Kızıl Yıldız‘da geçiren eski Fenerbahçeli Nikola Kalinic ile anlaştılar. Ayrıca Kızıl Yıldız’a 150 bin euro değerindeki çıkış tutarını ödedikleri gibi Valencia’ya da Sırp yıldızın İspanya haklarını alabilmek 300 bin euro ödediler.

2.02 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli forvet geride bıraktığımız sezon Euroleague sahnesinde 32 maçta ortalama 30 dakika süre alırken 12.6 sayı, %27.6 3sayı, 3.9 ribaund, 3.4 asist ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Kalinic, Fenerbahçe’de koç Obradovic ile birlikte başlattığı gelişimin üstüne koyarak devam etti önce Valencia sonra da eski takımı Kızıl Yıldız formasıyla. Bu iki takımda da hücumda çok daha özgür bir sistemin içinde yer aldığı için hem skora daha fazla katkı verdi, hem de özellikle alçak posttan dağıttığı servislerle takımın ikinci oyun kurucusu gibi önemli bir rolü de üstlendi. Pasör özelliklerini hızla geliştiren Sırp forvet, savunmada da yine aynı bildiğimiz seviyede; neredeyse tüm pozisyonları savunabilmesi, yüksek enerjisi ve savaşçı kimliği ile o sahadayken takımları hiç ters eşleşme dezavantajı yaşamadı.

Barça’nın forvet hattında önemli değişim yaşandığını biliyoruz. Smits ve Hayes-Davis gibi iki isimle de yollar ayrıldı. Dolayısıyla rotasyona 3-4 numarada görev alabilecek, mümkünse savunma odaklı, savaşçı bir isim eklenmesi gerekiyor. Kalinic bu özelliklere sahip olmasının yanı sıra hücumda da alçak posttan pas dağıtabilecek, dış şutlar da dahil olmak üzere skora katkı verebilen ve açık sahada da etkili bir isim. Dolayısıyla koç Saras’ın sisteminde özellikle savunmadaki performansı ile özel bir yeri olacağını tahmin ediyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …