Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi, Leaf ile İmzalıyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekipleri arasında transferini kuşkusuz en hızlı takımı konumundaki Maccabi Tel Aviv, uzun rotasyonuna bir ekleme daha yapıyor.

Hem Sport5 hem de One.co.il’de yer alan habere göre geçtiğimiz sezon Çin’in Guangzhou takımında forma giyen nba patentli 4 numara T.J. Leaf ile anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklama bekleniyor.

2.08 metre boyunda olan 25 yaşındaki Tel Aviv doğumlu Amerikan pasaportu da bulunan İsrailli uzun forvet, Çin Ligi’nde 18 maçta 24.6 sayı, %33.3 3sayı, 12.1 ribaund, 3.3 asist, 1.6 blok, 1.8 top çalma istatistikleriyle mücadele etmişti. 2017 NBA Draftı’nda 1. tur 18. sıradan Pacers tarafından tarafından seçilen Leaf, Pacers ve Blazers formalarıyla 4 sezonda toplamda 146 maça çıkmış ama sadece 3.3 sayı, 1.9 ribaund ortalamaları ile beklentileri karşılayamamıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Leaf, modern basketbola uygun, mevcut özellikleri ile Euroleague sahnesinde yıldız potansiyeline sahip bir isim. Gelin birlikte önce artılarına bir göz atalım… Yumuşak bilekleri ile çember çevresinde etkili bir bitirici. Bunun yanında gerek zayıf taraftan yaptığı katlarda gerekse ikili oyunlar sonrasındaki devrilmelerinde de hareketli pozisyonlarda verimli bir silah. Sadece topsuz pozisyonlarda değil, dribbling üstü de yüzü dönük silahları var. Onu hücumda komple yapan diğer iki konu ise hem alçak postta sırtı dönük pozisyonlarda zıplayarak attığı çengel atışlar hem de dış şut tehditi. Bu sayede rakipleri neredeyse her eşleşmede cezalandıracak bir yol bulabiliyor. Bir uzuna göre pasör özellikleri de iyi seviyede, saha görüşü ve oyunu hissetmesi gibi artılara sahip. Ribaundlar konusunda ise Çin Ligi’nde etkili bir uzundu ama orada onun atletizmine karşı gelebilen oyuncu sayısı çok azdı, bu nedenle Euroleague seviyesinde bu alanda soru işaretleri var bence. Savunma tarafında da atletik özellikleri ile öne çıksa da Çin Ligi onun hakkında net bilgi alabilmemiz adına doğru ve sert bir lig değil.

Gelelim eksilerine… Evet hücumda komple bir oyuncu, herşeyi yapabiliyor ama açıkçası elit olduğu bir konu yok. Örneğin dış şut tehditi var ama mekaniği yavaş, bu nedenle de şut kullanmak konusunda kararsız ve kendine güvensiz kalıyor. Çin’de pek görmedik onu zorlayan savunmalar olmadığı için ama pas hataları ve aynı zamanda dribbling ile potaya gittiği pozisyonlarda tercih hataları yapabilen, basit top kayıplarına neden olabilen bir isim. Ayrıca fiziksel olarak 4 numara ile 5 numara arasında sıkışmış bir isim. Bacakları 4 numara için yeteri kadar çabuk değil ve 5 numara için de güç seviyesi yeterli değil. Savunma tarafında çalışkan bir isim olsa da konsantrasyonunu ve dolayısıyla pozisyonunu sıkça kaybedebilen bir isim. Ayrıca blok ve top çalma gibi departmanlarda zayıf.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …