Güncel Haberler

İDDİA: Baskonia’nın Gündeminde Giffey Var (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de yeniden yapılanma sürecine giren ekiplerden biri olan Bitci Baskonia, forvet rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

İtalyan basınında çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre Zalgiris Kaunas ile yollarını ayıran Niels Giffey ile ilgileniyorlar.

Alman forvet Giffey ise Euroleague’de 5.6 sayı, 2.7 ribaund ve LKL’de ise 5.9 sayı, 3.3 ribaund ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Giffey, istikrarı, soğuk kanlılığı, takım oyununa yatkınlığı ve kaliteli karakteri ile mental anlamda her koçun takımında görmek isteyeceği üst düzey bir profesyonel. Bu açıdan zaten Baskonia gibi köklü kültürü olan ve oyuncuların mental özelliklerine de çok önem veren bir takım için doğru seçim. Kontratı biten ve adı Fenerbahçe ile anılan benzer özelliklere sahip Peters yerine dış şut tehditi bulunan, pozisyon bilgisi yüksek, topsuz oyunlarda da takıma katkı sağlayan ve haddini bilen, sınırlarını doğru tespit eden bir hamle yapmış olacaklar Giffey ile. Ayrıca hem savunmada hem de ribaundlarda savaşçı kimliği ve fiziksel temastan kaçmayan yapısı ile koç Penarroya’nın güvendiği isimler arasına hızlıca gireceğini, bu iki alanda Peters’dan daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Elbette Alman forvet Euroleague sahnesinde ciddi süreler alabilecek, yıldız seviyesinde bir isim değil. Ama tam bir görev adamı. Kenarda ne kadar oturduğunun önemi yok, her zaman kendisini hazır tutan bir profesyonel. Özellikle Baskonia’nın oyunu açmak istediği anlarda onun dış şut tehditinden en iyi şekilde faydalanacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …