Güncel Haberler

İDDİA: Asvel, Noua ile Yeni Sezon İçin Anlaştı (Analiz)

Fransa Betclic ELITE Pro A şampiyonu olan Turkish Airlines Euroleague ekibi LDLC Asvel Villeurbanne, yerli uzun rotasyonuna takviye yapıyor.

Hem İtalyan hem de Fransız kaynaklarda yer alan haberlere göre geçen sezonu Strasbourg‘da tamamlayan eski oyuncuları Amine Noua ile yeniden anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

2.02 metre boyunda olan 25 yaşındaki Fransız forvet, geçtiğimiz sezona Andorra’da başlamış, Endesa’da çıktığı 21 maçta ortalama 17.2 dakika sahada kalırken 6.7 sayı, 2.3 ribaund ve EuroCup’da ise 13 maçta 19.5 dakika sahada kalırken 6.0 sayı, 2.7 ribaund ile katkı vermişti. Sezonun son bölüömünde ise Strasbourg’a transfer olmuş, Pro A’da 9 maçta ortalama 25.7 dakika sahada kalırken 14.6 sayı, %40.0 3sayı, 3.8 ribaund, 1.3 asist ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Noua, yüksek motora sahip, müthiş enerjisi, pota altındaki bitirciliği, ribaundlardaki etkinliği ve giderek artan dış şut tehditi ile önemli bir 4 numara. Gelin birlikte onu yakından tanıyalım. Öncelikle artılarına bir göz atalım… Pota altında etkili ve verimli bir bitici. Alçak postta silahları var ve bunları en doğru şekilde kullanarak şut yüzdesini arttırmayı biliyor. İkili oyunlarda perde sonrası hareketli pozisyonlarda aldığı topları da aynı şekilde yüksek verimle kullanıyor. Ayrıca zayıf taraftan yaptığı topsuz katlarla da skor üretebilen bir uzun. Atletik özellikleri ve güçlü fiziği sayesinde ribaundlarda da sert ve mücadeleci bir isim her iki pota altında da. Bunun yanında yüksek motoru ile tempolu oynayan, tam sahayı kullanan takımlara da iyi katkı veriyor. Savunma tarafında da tıpkı ribaundlarda olduğu gibi agresif ve savaşçı bir isim.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Genelde kendi şutunu yaratma konusunda zorlanan bir uzun. Hem yüzü dönük hem de sırtı dönük pozisyonlarda dribbling sayısı arttıkça verimliliği düşüyor diyebiliriz aslında, etkili bir birebirci ya da adam eksiltici değil. Evet dış şutlarını geliştirdi ama halen üst seviyede değil, ayrıca istikrar problemi de yaşamaya devam ediyor. Hücumda pasif kaldığı anları çokça kez görüyoruz, savunma ve ribaundlardaki enerjisini buraya yansıtamadığı için çizgiye gitmekte de zorlanıyor. Savunma tarafında bacaklarını biraz daha hızlandırmalı. Evet 3 ya da 4 numaralar karşısında sorun yaşamıyor ama çabuk ve delici guardlar karşısında adam değişme savunmasında aksayabiliyor.

https://youtu.be/TP-mpPqYizQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …