Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi, Hollins’i Kadrosuna Katıyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv, transferde oldukça hareketli günler geçiriyor.

Mozzartsport’da yer alan habere göre İsrail ekibi sezonu Kızıl Yıldız‘da tamamlayan Austin Hollins ile imza aşamasına geldi. Kontratın yıllık 600 bin dolar değerinde olması bekleniyor. Maccabi geçen yaz da Amerikalı şutörü istemiş ama Sırp ekibine kaptırmıştı.

1.93 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli şutör, geçtiğimiz sezon Euroleague sahnesinde 28 maçtan 17 tanesinde ilk beş başlamış ve ortalama 21 dakika süre alırken 8.1 sayı, %31.2 3sayı, 1.9 ribaund, 1.0 asist, 1.0 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Vechta’da geçirdiği nefis sezonun ardından geçen Euroleague’deki ilk sezonunda Zenit forması ile sonrasında ise Kızıl Yıldız’da beklentileri tam olarak karşılayamamıştı. Atletizm, dış şut tehditi, açık alandaki etkinliği ile komple bir skorer diyebiliriz Hollins için ki savunmada da hiç fena iş çıkarmadı geride bıraktığımız sezon. Ancak Euroleague basketbolunun sert ve çok daha fazla yarı saha oyununa yatkın olması onu genelde zorladı, skorer kimliğinden çok uzaklaştı. Mevcut özellikleri ile yarı saha basketbolunda devamlılık ve uyum problemi yaşadığını, sert savunmalara karşı kilidi açmakta zorlandığı anları birçok kez gördük.

Ayrıca evet komple bir skorer ama silahlarından hiç biri elit seviyede değil, bu da onun ortalama bir hücum oyuncusu olmasını sağlıyor Euroleague sahnesinde. Yani takımın ana skoreri hatta 2. skoreri bile olması zor. Kenardan gelerek ritmini bulduğu günlerde dış şutları ile takıma katkı verebileceği gibi savunmaya da agrefislik ve enerji getirebilecek bir bench oyuncusu olabilir.

Dolayısıyla Maccabi açısından bakarsak Hilliard transferi sonrası ilk 5 bir oyuncu olarak düşünülmediğini söyleyebiliriz ki opsiyonu bulunan Nunnally’i de tutma ihtimalleri var, henüz bir açıklama gelmedi kulüp ya da oyuncu cephesinden. Bu 2 ismin alternatifi olarak benchten gelerek savunmaya enerji getirip, ceza şutlarıyla ve açık alandaki etkinliği ile hücuma katkı vermesi beklenen bir rolde olacaktır diye düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …