Güncel Haberler

Efes’den Ayrılan Petrusev, Eski Koçu Ergin Ataman’a Cevap Verdi!

Sırbistan Milli Takımı, Letonya ve Belçika’ya karşı oynayacağı 2023 FIBA Dünya Kupası eleme maçları için hazırlıklara başladı. Koç Pesec’in kadroya davet ettiği oyunculardan biri de Filip Petrusev.

EuroLeague’deki ilk macerasına arka arkaya iki kez şampiyon olan Anadolu Efes ile adım atan 22 yaşındaki oyuncu, yakın gelecekteki planları hakkında konuştu.

Petrusev, milli takımdan sonra NBA Yaz Ligi’nde mücadele etmek için Amerika’ya gideceğini belirtti:

“Milli takımdan hemen sonra Philadelphia 76ers‘ta oynamak için Vegas’taki NBA Yaz Ligi’ne gidiyorum. İster ABD’de ister Avrupa’da bir yerde olsun, ancak Yaz Ligi’nden sonra kariyerime devam edeceğim yere dair daha sağlıklı bir fikre sahip olacağımı düşünüyorum.”

Geçen sezon bile Kızılyıldız ve Partizan’ın oyuncuya ilgi duyduğuyla ilgili sık sık haberler yapıldı ancak Sırp forvet bu konuya pek aldırış etmedi. Petrusev, alacağı rolün kararında belirleyici olacağını söyledi:

“Haberlerde ara sıra beni oraya geri götürüyorlar, ne olacağını göreceğiz. Gelecek sezon nerede olacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Dürüst olmak gerekirse, oraya gitmek ya da burada kalmak için acelem yok. Geçen sezon oynamadığım için mümkün olduğunca çok oynayacağım bir takımda olmak istiyorum. Sanırım alacağım rol nereye gideceğime karar verecek.”

Üç hafta önce Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman, sadece 22 maçta forma giyen Petrusev’i takıma almanın bir hata olduğunu itiraf etmişti:

“Petrusev ile risk aldık. Genç oyuncu Adriyatik Ligi’nde MVP seçildi. İlk defa bu kadar üst düzey bir takıma gelmesi ve fiziksel olarak o seviyeye ulaşamaması bizim için biraz hataydı.”

2021 NBA Draftı’nda 50. sıradan seçilen Petrusev, Ergin Ataman’ın bu sözlerine karşılık verdi:

“Daha fazla oynamayı bekliyordum, sezon böyle başladı. Süre alıyordum ve sonra takım kazanmıyordu. Dakikalarımın hangi nedenle azaldığını bilmiyorum. Takıma katkıda bulunmadığımı söylüyorlar, Anadolu Efes‘te süre almıyorken takıma nasıl katkıda bulunabileceğimi bilmiyorum.”

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Sırbistan, EuroBasket Elemeleri İçin Kadrosunu Açıkladı

Avrupa’da yer liglerdeki kupa mücadelesinin tamamlanmasının ardından artık koçlar ve oyuncular milli takımdaki görevlerine başlıyorlar. …