Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe, Wilbekin’i Gündemine Aldı! (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi şampiyonluğuna ulaşmış olsa da Turkish Airlines Euroleague‘de gelecek sezon play-off bileti kapmak isteyen Fenerbahçe Beko, yaz döneminde yeniden yapılanmaya gidecek ve önemli hamleler yapmaya hazırlanıyor.

İsrail ve İtalya medyasında yer alan bir çok habere göre Fenerbahçe Beko‘nun gündemindeki yıldızlardan biri de Maccabi Tel Aviv forması giyen Scottie Wilbekin. Türk pasaportu da bulunan ve ligimizde devşirme statüsünde forma giyebilen Amerikalı guardın aslında İsrail ekibi ile 2023 yazına kadar sözleşmesi var ama gelen habere göre koşullar izin verirse ayrılmak konusunda istekli.

1.88 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu bu sezon Maccabi ile Euroleague sahnesinde 35 maçta ortalama 29 dakika süre alırken 15.4 sayı, %37.9 3sayı, 2.1 ribaund, 4.1 asist, 1.5 top çalma, 15.1 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Türk pasaportu da bulunan Wilbekin, ilerleyen yaşıyla verimi eskisi gibi olmayan De Colo’nun yerine takımın yeni skor lideri olarak düşünülebilecek seviyede bir yıldız. Dolayısıyla bu yaz kontratı sona erecek olan De Colo’nun yerini doldurmak adına kesinlikle transfer listesinde olması gereken bir isim. Maccabi döneminde artık savunmada da güçlü fiziği, atletizmi ve çabukluğu sayesinde iyi bir oyuncu olduğunu gösteren Wilbekin, liderlik konusunda da kendisini Euroleague sahnesinde kanıtlamış bir oyun kurucu. Ayrıca skorer kimliği kadar organizasyon konusunda da iyi bir isim olduğunu biliyoruz. Fenerbahçe’nin bu sezon De Colo varken bile yaratıcılık konusunda yaşadığı sıkıntılara çözüm bulabilecek bir isim.

Henry’nin gelecek sezon için opsiyonu var, De Colo’nun kontratı bu yaz sona eriyor ve Guduric’in kontratı 2023 yazına kadar devam ediyor. Dolayısıyla De Colo’nun yerini Wilbekin ile doldurmak, Henry ve Guduric ile yola devam etmek Fenerbahçe Beko adına en doğru hamlelerden biri olacaktır diye düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …