Güncel Haberler

RESMİ: Fenerbahçe, Kaptan Melih ile Kontrat Yeniledi (Analiz)

Koç Itoudis yönetiminde yeniden yapılanma sürecine giren ve hem iç hem de dış transferde hamlelere başlayan ING Basketbol Süper Ligi’nin son şampiyonu Fenerbahçe Beko, kaptanı ile kontrat yeniledi.

Fenerbahçe Beko‘dan yapılan açıklamada kaptan Melih Mahmutoğlu‘nun kontratının 2024 yazına kadar uzatıldığı duyuruldu.

EDİTÖR YORUMU:

Melih, koç Obradovic döneminden başlayarak kendisini geliştirdi ve artık Euroleague seviyesinde tecrübeli görev adamlarından biri konumunda. Elbette oyunu halen dış şutlara dayalı ve halen dribbling üstü yaratıcılık konusunda artı organizasyon anlamında yetersiz ki bu nedenle de milli takım formasıyla da isteneni bir türlü veremedi, o patlamayı yapamadı. Ceza üçlükleriyle bulduğu skorlarlar, zaman zaman koridorları doğru kullanarak yaptığı akıllı penetrelerle skor opsiyonları bulunan bir isim. Zaten bu artıları nedeniyle ve benchten gelerek hücuma hareketlilik katmasıyla kendisine rol bulabiliyor.

Koç Itoudis’in yeni kuracağı sistemde de kısaların üreticiliği önemli olacak ve özellikle saha yerleşimi konusunda Melih gibi bir ceza şutörünün sahada olması Yunan koçun işini kolaylaştıracaktır. Yeni sistemde artık De Colo’nun olmayacağını ve elde kalan isimlerden sadece Guduric’in 2 numara olduğunu düşünürsek gelecek yabancı hamlesi de Melih’in özellikle Euroleague sahnesindeki dakikalarını belirleyecektir. Ama tecrübeli şutörün halen BSL sahnesinde önemli bir silah olduğunu, yerli rotasyonuna güç kattığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kulüpten yapılan açıklamanın detaylarında şu ifadelere yer verildi:

Kulübümüz, 2013-14 sezonundan bu yana formamızı giyen ve takım kaptanlığı görevini yıllardır başarıyla yerine getiren Melih Mahmutoğlu ile iki yıllık yeni sözleşme konusunda anlaşmaya varmıştır.

Fenerbahçe formasını tam dokuz sezondur terleten ve bu süre zarfında bir EuroLeague şampiyonluğunun yanı sıra beş Türkiye Ligi, üç Türkiye Kupası, üç Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonlukları yaşayan Melih Mahmutoğlu, Fenerbahçe basketbol tarihine adını altın harflerle yazdıran sporcularımızdan biri olmuştur.

Fenerbahçe Beko, yeni sezonda da tüm kulvarlarda başarı hedefine Melih Mahmutoğlu kaptanlığında yürüyecektir.

Bu anlaşmanın Kulübümüze ve takım kaptanımız Melih Mahmutoğlu’na hayırlı olmasını diliyor; kıymetli sporcumuzun sarı lacivertli forma altında zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …