Güncel Haberler

RESMİ: Fenerbahçe, Vesely’e Veda Etti

Turkish Airlines Euroleague ekiplerimizden Fenerbahçe Beko‘da önemli bir ayrılık yaşandı.

8 yıldır sarı lacivertli formayı başarıyla terleten ve bu sezon ING Basketbol Süper Ligi şampiyonluğunun kazanılmasında da büyük rol oynayan Jan Vesely ile yollar resmen ayrıldı.

Çek yıldızın FC Barcelona ile anlaşması bekleniyor.

Fenerbahçe Beko, yıldız oyuncunun ayrılığına dair şu açıklamayı yayınladı:

2014-15 sezonundan bu yana formamızı giyen ve bu süreçte elde ettiğimiz tarihi başarıların en önemli mimarlarından biri olan Jan Vesely ile yollarımız ayrılmıştır.

Değerli sporcumuz, sona eren sözleşmesinin yenilenmesi için uzun süredir devam eden görüşmelerin ardından kariyerinde yeni bir maceraya atılmak istediğini Kulübümüze iletmiştir.

Formamızı giydiği süre boyunca takım kimliğimizin en önemli parçalarından biri olan ve Fenerbahçe Beko’nun sembol isimlerinden biri haline gelen Jan Vesely, adını Fenerbahçe basketbol tarihine altın harflerle yazdırmıştır.

Kıymetli sporcumuzun Fenerbahçe basketboluna yaptığı katkılar, camiamız tarafından hiçbir zaman unutulmayacak ve Ülker Spor ve Etkinlik Salonu, Vesely’i her zaman en içten şekilde ağırlamaya devam edecektir.

Fenerbahçe basketbolunun unutulmazları arasındaki yerini çoktan almış olan Jan Vesely’e, Kulübümüze katkıları için teşekkür eder, kariyerinin yeni sayfası için kendisine başarılar dileriz.

“Jan Vesely, unutma ki formamıza iz bırakanlar unutulmazlar…”

Fenerbahçe Spor Kulübü

Yıldız oyuncu ise şahsi Instagram hesabından şu postu paylaştı:

Sevgili Fenerbahçe ailesi,

Benim için bu cümleleri yazmak çok zor. Beraber geçen sekiz yılın ardından yolculuğumuz sona eriyor. Burada ben ve aileme evimdeymiş gibi hissettirdiğiniz için teşekkür ederim. Hayatımdaki en önemli olayların hepsi İstanbul’da yaşandı. Burada evlendim, oğlum burada doğdu, siz, dünyanın en harika taraftarları, önünde EuroLeague’i şampiyonu olduk. Hepinizin çok sevdiği bu forma için, burada olduğum sürece aşık olduğum forma için kanımı, terimi ve gözyaşımı feda etmek benim için bir onurdu. Fenerbahçe her zaman kalbimin derinliklerinde yer edinecek. Bir gün Türkiye’ye geri gelmeyi sabırsızlıkla bekliyorum çünkü İstanbul ve Fenerbahçe, her zaman benim evim olacak.

Her şey için teşekkürler, yakında görüşmek üzere. 💛💙

🏆 EuroLeague
🏆 4x Türkiye Ligi
🏆 3x Türkiye Kupası
🏆 2x Cumhurbaşkanlığı Kupası
🌟 EuroLeague MVP
🌟 3x EuroLeague En İyi 5
🌟 Türkiye Ligi Finalleri MVP’si

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …