Güncel Haberler

İDDİA: Milano, Mitrou-Long’u Kaptı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de tekrar Final Four potasında yer almayı hedefleyen İtalya Lega Basket Serie A şampiyonu Olimpia Milano guard rotasyonunu yeniliyor.

Rodriguez ve Delaney ile yollarını ayıracak olan, Pangos ile söz kestiği bilinen İtalyan ekibi, Corriere della Sera’nnın haberine göre Brescia forması ile Serie A’nın en iyi çaylağı seçilen Naz Mitrou-Long ile 2 yıllık kontrat konusunda anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

Yunanistan pasaportu da bulunan Kanadalı oyun kurucu ile temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun yanı sıra, Olympiakos ve Panathinaikos da ilgileniyorlardı.

1.94 metre boyunda olan 28 yaşındaki Yunan ve Kanada pasaportları bulunan oyun kurucu bu sezon Serie A’da 33 maçta ortalama 29.0 dakika süre alırken 17.6 sayı, %36.7 3sayı, 4.3 ribaund, 5.0 asist, 16.3 verimilik puanı istatistikleriyle mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

NBA patentli oyun kurucu hakkında detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Transfere gelin Milano açısından bir bakalım… Rodriguez, Delaney, Daniels, Kell gibi isimlerin kontratları sona erdi ve koç Messina’nın elinde Grant ile Hall var guard rotasyonunda kullanabileceği. Henüz resmi olarak açıklanmamış olsa da Pangos transferini de bitirdiler. Yani en az bir tane daha oyun kurucuya ihtiyaçları var. Bu nokta da Long da Euroleague tecrübesi olmamasına rağmen Serie A’da Milano’nun gözü önünde önemli performanslara imza atmış, tecrübe eksikliği riske atılabilecek bir isim. Delaney gibi koç Messina’nın da ondan en yüksek verimi alacağını düşünüyorum ki dinamik oyunu, çift yönlü performansı, organizasyon becerisi ve gerektiğinde skora da önemli katkılar yapabilmesiyle Euroleague’de kendisine kalıcı bir kariyer sağlayacağını düşünüyorum.

Aslına bakarsanız koç Messina’nın yaptığı değişimin birbirine benzer isimlerle olacağını net olarak söyleyebiliriz. Rodriguez yerine Pangos, Delaney yerine Mitrou-Long, biraz daha gençleşmiş, biraz daha dinamik ama özünde iki yeni guardıyla da geçtiğimiz sezona benzer bir Milano izlememiz yüksek ihtimal.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …