Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor, Ahmet ile İmzaladı (Analiz)

Ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil etmeye devam edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor, yerli rotasyonuna önemli bir ekleme yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Beko ile yollarını ayıran Ürdün milli takımının oyuncusu Ahmet Düverioğlu ile 1 yıllık kontrat imzaladılar. Ahmet, ligimizde devşirme değil, direkt yerli statüsünde forma giyiyor bildiğiniz üzere.

Ahmet ile Tofaş, Karşıyaka ve Darüşşafaka da devredeydiler. Ama Bursaspor onları geçip transferi bitirdi.

2.10 metre boyunda olan 29 yaşındaki Ahmet, bu sezon BSL’de 32 maçta ortalama 15.8 dakika süre alırken 6.8 sayı, 4.2 ribaund, 1.3 asist istatistikleriyle katkı verdi.

EDİTÖR YORUMU:

Ahmet, Fenerbahçe’nin büyük umutlarla yatırım yaptığı proje oyuncularından biriydi. Aslında koç Obradovic döneminde gelişimini de ivmelendirmişti ama koçun son sezonlarında bu çıkışını sürdüremedi. Sonrasında da Fenerbahçe’nin geçirdiği çalkantılı dönemde kendisine gelen şansları iyi değerlendirdiğini söylemek güç

Euroleague seviyesi için ancak 3. uzun olarak katkı verebileceğini artık kanıtladı. Ama fiziksel artıları, pota altında geliştirdiği bitiriciliği ve ribaundlardaki mücadeleci kimliği ile halen Şampiyonlar Ligi ve EuroCup seviyesinde alternatif uzun olarak değerli bir parça olacağını düşünüyorum. Sırtı dönük silahlarının yanı sıra yüksek posttan potaya yaptığı atakları da portföyüne ekledi ve artık daha iyi bir pasör, ikili sıkıştırmaları alçak posttan köşelere ya da kenarlara paslar çıkararak cezalandırabiliyor.

Bursaspor, geçen sezon özellikle Hayes sıkılıkla faul problemine girdiği için pota altında büyük kalmakta zorlanmıştı. Egemen’in de gidişiyle genelde 5 numarada Dudzinski, Metin ya da Ayberk’i kullandılar ki bu da onları çok zorlamıştı. Şimdi Ahmet’in gelmesiyle beraber sahada çok daha fizikli, çok daha sert bir takım olacaklar. Ayrıca şunu da belirtmek lazım, şampiyonluk kovalayan bir takım için bile Ahmet BSL seviyesinde alternatif uzun olarak çok iyi katkı veriyor ve Bursaspor’un yerli rotasyonuna da ciddi derecede güç katacağı bir gerçek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …