Güncel Haberler

İDDİA: Bahçeşehir, Yiğit ile Anlaştı (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, yerli rotasyonuna önemli bir ekleme yaptı.

Basketfaul’ün haberine göre sezonu Tofaş‘da geçiren milli oyuncu Yiğit Arslan ile 1 yıllık anlaşma sağladılar. Yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1.98 metre boyunda olan 26 yaşındaki Yiğit, BSL’de çıktığı 30 maçta ortalama 19.5 dakika süre alırken 7.6 sayı, %39.1 3sayı, 3.7 ribaund, 1.9 asist ve Şampiyonlar Ligi sahnesinde ise 14 maçta ortalama 19.7 dakika sahada kalırken 6.2 sayı, %39.0 3sayı, 2.1 ribaund, 1.6 asist ile katkı vermişti.

Tofaş alt yapısından yetişen Yiğit, sonrasında A takımda da forma giymişti. Ardından 2 sezon Galatasaray’da forma giymiş ve 2021 yazında tekrar Tofaş ile anlaşmıştı. Bahçeşehir onun kariyerindeki 3. takımı olacak.

EDİTÖR YORUMU:

Yiğit alt yapılardan itibaren milli formayı istikrarlı şekilde giymiş bir isim. Ne kadar kaliteli bir şutör olduğunu zaten defalarca kez ispatladı ancak bir türlü dribbling üstü yaratıcılık konusunda beklenen seviyelere gelemedi. Top tekniğini biraz daha geliştirebilse aslında pasör özellikleri de var. Ayrıca savunmada da halen bacakları ağır kalabiliyor, bu da onun maç içerisindeki sürelerini kısaltıyor.

Koç Ernak’ın Bahçeşehir’de yerli oyuncuları ne kadar iyi kullandığını, onları nasıl parlattığını biliyoruz. Oğuz, Kartal, Erkan, Muhammed hepsi füzel örnekler bu konuya. Yani Yiğit’in de bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekecek. Özellikle BSL maçlarında koç Ernak ona önemli süreler verecektir ve savunmayı toparlayıp dribbling üstünden yaratıcılık konusundaki gelişimine de fokuslanırsa kariyerinde o beklenen sıçramayı yapabileceği sezon olur. Bu gelişimi gösterirse milli takım için de özellikle Cedi ve Furkan’ın yani NBA oyuncularının yer alamadığı turnuvalarda 2-3 numarada ilk 5 görevini üstlenebilecek seviyeye çıkabilir. Bunu yapabilecek kaliteli kumaşa ve potansiyele sahip.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …