Güncel Haberler

Furkan, EuroBasket Öncesi İddialı Açıklamalar Yaptı

Milli takımımızın NBA patentli yıldızlarından biri olan Furkan Korkmaz, Spor Arena’ya detaylı bir röportaj verdi ve 2022 FIBA EuroBasket öncesi iddialı açıklamalarda bulundu.

12 Dev Adam’ın yıldızı Furkan Korkmaz, Avrupa şampiyonası için iddialı konuştu. Milli Takım’da çok büyük başarılar kazanacaklarını söyleyen Furkan Korkmaz, “Ergin Ataman hocamızın bir sözü çok hoşuma gitti. ‘Genci yaşlısı yok, biz artık Avrupa şampiyonu olmalıyız’ dedi. Bence de öyle. Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum; çok büyük başarılar yakalayacağız. İnsanlar bile çok şaşıracak ve uzunca bir zaman bu başarıları devam ettireceğiz.” dedi.

Furkan Korkmaz 5 yıldır NBA’de Philadelphia 76ers forması giyiyor. Şimdilerde takımdan ayrılması gündemde. Yeni rotası neresi henüz netlik kazanmış değil. Genç yıldızla bir araya gelip hem NBA’i hem de A Milli Takım’ı konuştuk…

Nasıl bir sezon geçirdin? Neleri yaptın, yapamadın?

Sezon başında ilk 3 ay çok iyi bir performans gösterdim. Ancak All-Star arasından sonra bir düşüş yaşadım. Siyahla beyaz gibi bir durumdu diyebilirim. Ama nedenlerini çok iyi biliyorum. Çalışmak için önümde uzun bir yaz dönemi var. Bunu çok iyi değerlendirip performansımı tüm sezona yaymaya çalışacağım.

Oraya günü kurtarmaya gitmeyeceğiz
Milli takıma dönelim, Ataman ile yeni bir dönem başladı. Beklentilerin ne?

Ergin Ataman’ın söylediği bir söz çok hoşuma gitti. “Genci yaşlısı yok, biz artık çıkıp bir Avrupa Şampiyonası kazanmalıyız” dedi. Bence de öyle. Oyuncular olarak bunun farkında olmalıyız. Biz çıkarız aslanlar gibi yaparız söyleminden daha güçlü özelliklerimiz var. Ben 5 senedir NBA’de oynuyorum, Cedi orada, Alperen ve Ömer Faruk geliyor. Oyuncusuyla, teknik ekibiyle müthiş bir potansiyel var. Ergin Hoca da iddialı açıklamaları seven biri ve sözleri çok hoşuma gitti. Son derece de motive oldum diyebilirim. Oraya günü kurtarmaya gitmeyeceğiz, kazanılacak tüm başarıları kazanmaya gideceğiz.

Yeterince zaman var, bahanemiz yok
O zaman hemen sorayım. Avrupa şampiyonluğu ülkemize gelecek mi?

Bu jenerasyona canı gönülden inanıyorum. Biz çok ciddi başarılara imza atacağız. Bu yaz çok da ciddi bir zamanımız olacak, birlikte çalışmak için. Üç gün kamp yapabildik, beş gün çalışabildik gibi bahanelerimiz de olmayacak. Olmamalı da zaten. Hepimiz çıkıp oynamalı ve sonuna kadar fedakârlıkta bulunmalıyız. Çünkü bu tarz başarılar kolay gelmiyor. Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum; çok büyük başarılar yakalayacağız. İnsanlar bile çok şaşıracak ve uzunca bir zaman bu başarıları devam ettireceğiz. Bunu sadece manşet olsun diye söylemiyorum. Ben bu kadronun bunu hak ettiğine inanıyorum.

BASKETBOLUN KiMYASI DEĞiŞTi SiSTEM 3+2’DEN 4+1’E DÖNDÜ
5 yıldır NBA’desin, gittiğinden beri neler değişti?

NBA her zaman oyuncu özelliklerinin ağırlıklı olduğu bir organizasyondu ancak o çizgi iyice keskinleşti. Şutör oyuncu tamamen şutörlüğe evrildi. Artık topu yere vurması bile istenmiyor. Her pozisyonun değerini oyuncular da takımlar da fazlasıyla anlamaya başladı. Bu da iyi yaptığınız işte daha da iyi olmanız, iyi özelliklerinizi daha sivriltmeniz gerektiğini ortaya çıkardı. Bakın ligin en etkili oyuncularına; en iyi yanlarını kusursuz hale getirmiş isimler.

Son yıllarda atletik ve şutör oyuncuların daha önde olduğunu düşünüyorum. Sen bu fikre katılır mısın?

Kesinlikle katılıyorum. Artık 5 numaraların bile üçlük attığı bir sisteme evrildi ki bunu başlatanlardan biri de Mehmet Okur’dur. Bence 1-2-3-4-5 gibi numaralar artık tamamen geride kaldı. Sadece 4 tane topu yere vurabilen kısa oyuncu ve 1 tane uzun oyuncu. Sistem 4+1’e döndü. 3+2 artık geçmişte kaldı. Bu dönüşüm oyunu keyifli hale de getirdi. Eski tip 4 numaralar kalmadı. Oyunun kimyası değişti.

ERGİN ATAMAN NBA’E GİDERSE GERİ DÖNMEZ
Ergin Ataman iki sezon üst üste Euroleague şampiyonluğu kazandı ve NBA’e gideceği yönünde haberler çıktı. Sence NBA’e gitse başarılı olur mu?

Bunu söylemek gerçekten çok zor. Antrenörlere gelmeden önce oyuncular özelinde bakacak olursak Avrupa’yı domine etmiş, muazzam kariyere sahip isimlerin NBA’de tutunamadığını gördük. Bu, antrenörler konusunda da bence çok keskin bir çizgi. Oradaki sistem ve adaptasyon çok farklı. Aynı basketbolu oynadığınızı düşünüyorsunuz ama oraya gidince çok daha farklı bir fotoğraf ortaya çıkıyor.

BiZiM DE LOBiMiZ GÜÇLÜ OLMALI

Ergin hocanın gelmesini çok isterim. Sırplar, İspanyollar orada kendi ekiplerini oluşturmuşlar adeta, lobileri güçlü. Bizim de oyuncusundan koçuna hatta yardımcı antrenöründen masörüne kadar güçlü bir lobiye sahip olmamızı çok isterim. Çünkü bu tip birliktelikler herkesi yukarı çeker. Ergin Hoca zaten başarılarını ispat etmiş bir antrenör. Dolayısıyla gelirse tabii en iyisini yapar. Önemli olan o kararı vermiş olması. Gelirse de bir daha dönmez diye düşünüyorum.

OYUNCULAR O KADAR YETENEKLi Ki, HANGi SINIRI KOYSAN GEÇiYOR
Stephen Curry ile birlikte çizgiler bile anlamını yitirdi. Bu iş nereye gidecek sence?

Oyuncular o kadar yetenekli ki, bir kural koyamıyorsunuz. Çünkü tüm kuralları alt üst ediyor bu adamlar. Hâlâ üçlük çizgisini geri almayı tartışıyorlar. Öbür taraftan 4 sayı çizgisini eklemeyi düşünüyorlar. Oyunu biraz daha eğlenceli hale getirmeye çalışıyorlar. Çünkü insanlara çok sıradan gelmeye başladı. 10 sene önce Curry bu kadar üçlük atsa 20-25 gün herkes onu konuşurdu ama bu işi o kadar sıradanlaştırdı ki insanlara göre oyunun keyfi kalmadı.

PHiLADELPHiA BENiM EViM ANCAK…

Furkan, “Philadelphi’daki geleceğin ne olacak?” sorusuna, “Maalesef sizin kontrolünüzde olmuyor bazı şeyler. Burası benim evim ancak kariyerim adına en iyisi neresi olacaksa orada olmak isterim. Bunu da bekleyip göreceğiz” cevabını verdi.

Kaynak: Spor Arena

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …