Güncel Haberler

RESMİ: Türk Telekom, Erkan’ı Açıkladı (Analiz)

Gelecek sezon da ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Türk Telekom yerli rotasyonuna önemli bir ekleme yaptı.

Geçtiğimiz sezon Bahçeşehir Koleji forması ile izlediğimiz Erkan Yılmaz ile anlaştıklarını duyurdular.

1.92 metre boyunda olan 25 yaşındaki 3 numara bu sezon BSL’de 31 maçta ortalama 18.2 dakika süre alırken 5.7 sayı, %25.0 3sayı, 4.1 ribaund, 2.2 asist ve FIBA Europe Cup’da gelen şampiyonlukta ise çıktığı 18 maçta ortalama 19.6 dakika sahada kalırken 5.9 sayı, %28.1 3sayı, 4.1 ribaund, 1.2 asist, 1.2 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

Antalya BŞB altyapısından yetişen Yılmaz sonrasında sırasıyla Banvit, Bandırma Kırmızı, Yeşilgiresun, Bandırma formalarını terletmişti ve son 2 sezondur da Bahçeşehir formasını giyiyordu.

EDİTÖR YORUMU:

Erkan alt yapılardan itibaren atletik özellikleri ve güçlü fiziği ile dikkat çeken, özel bir yetenekti. Ancak dış şutunu geliştirememesi ve yaşadığı sakatlıklar onun bir üst seviyeye çıkmasına engel olmuştu. Bahçeşehir’de koç Ernak’ın mentörlüğünde o da kendisini bulan isimlerden biri oldu geçtiğimiz sezon. Koçun kendisine gösterdiği gösterdiği güveni ve verdiği özgürlüğü çok verimli kullandı Erkan ve yüksek enerjisi, atletizmi, güçlü fiziği ve açık alandaki etkinliği ile takımın değişmez parçalarından biri oldu.

Şimdi Telekom’da onu yeni bir sınav bekliyor. Burada da koç Can’ın onun enerjisine, çok yönlü performansına çok ihtiyacı olacak. 1,2,3 numaralı pozisyonların tamamını savunabilmesi, blok tehditi ve her geçen gün geliştirdiği dış şutları ile Telekom’un rotasyonunda da kendisine iyi bir yer bulacağını, özellikle BSL maçlarında koç Can’ın ona önemli dakikalar vereceğini tahmin ediyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …