Güncel Haberler

İDDİA: Tofaş’ın Listesindeki İsimlerden Biri Kaselakis (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Tofaş, kadrosuna Yunan bir forvet eklemenin peşinde.

Totalbasket’de yer alan habere göre Tofaş‘ın gündemindeki isim geçtiğimiz sezon Panathinaikos forması ile izlediğimiz Leonidas Kaselakis. Bildiğiniz üzere Bursa ekibinin yeni koçu Priftis de Yunan oyuncu ile sezonun ilk bölümünde beraber çalışmıştı Yoncalar’ın çatısı altında.

2.00 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli forvet, geçtiğimiz sezon Yunanistan Ligi’nde 32 maçta ortalama 18.8 dakika süre alırken 5.6 sayı, 3.2 ribaund, 1.3 asist ve Euroleague sahnesinde ise 31 maçta ortalama 15.8 dakika sahada kalırken 3.7 sayı, 2.0 ribaund istatistikleriyle mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Her iki forvet pozisyonunda da görev alabilen Kaselakis, güçlü fiziği ve alçak posttaki bir çok silahı ile yarattığı üretkenlik sayesinde hücumda takımına katkı veren bir isim. Fake’leri iyi kullandığı gibi sağ eliyle koşarak ve zıplayarak bulduğu çengel atışlar da hücum portföyünde öne çıkıyor. Dönerek bulduğu şutları da unutmayalım tabiki. Rakibini en iyi pozisyonu bulana kadar itiyor ve pivot ayağını en verimli şekilde kullanarak kendisine pozisyon yaratabiliyor. Bu arada bir forvet için gayet iyi bir fundementala sahip olduğunu belirteyim. Yüzü dönük dribbling üstü şut tehditi olan bir isim, genelde penetrelerini potaya giderek tercih ediyor, şutlar ikinci opsiyonu. Ceza atıcısı olarak da çok iyi bir şut mekaniğine sahip ve doğru pozisyon alıp aldığı pasları asiste çevirebiliyor yay gerisinden. Savunma tarafında da mücadeleci kimliği, güçlü fiziği ve çabuk ayakları ile geçilmesi zor bir isim. Bunun yanında kendi potasının altında da oldukça etkili, sert bir ribaundçu.

Gelelim eksilerine… Promitheas’da takımın önemli skor opsiyonlarından biriydi. Ama Panathinaikos tamamen rol oyuncusuna dönüştü ve aldığı kısıtlı sürelerde de çok az topla buluştuğunu gördük. Dolayısıyla gideceği takımda Promitheas gibi ana role nasıl ne kadar çabuk geçebileceği, bu sorumluluğu tekrar alıp alamayacağı önemli bir soru işareti. Bununla beraber atletik özellikleri düşük olan bir isim ve 3 numara için ağır, 4 numara için kısa yani iki forvet pozisyonu arasına sıkışmış bir oyuncu.

Promitheas’da daha fazla dakika ve sorumluluk almasına rağmen çift haneli skor ortalaması tutturamamış bir isimdi Kaselakis. Evet enerjisi yüksek, savaşçı, güçlü ve sahada herşeyi yapabilen ama bunların hiç birinde elit seviyelere çıkamamış bir oyuncu, bir görev adamı, bir tamamlayıcı. Dolayısıyla Tofaş’ın 5 yabancı hakkından birini onunla doldurması durumunda ciddi bir hata yapacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Kendi ülkesinde ya da Avrupalı oyuncu sınır olmayan liglerde bu özellikleri ile faydalı olabilir ama Tofaş için yabancı kontentajını doldurmak için kesinlikle doğru bir hamle değil…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Malaga, Promitheas’ı Deplasmanda Yenerek İlk Final Four Biletini Kaptı

FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi 2. maçında Unicaja Malaga, Yunanistan’da konuk olduğu Promitheas‘ı 83-90’lık …