Güncel Haberler

Analiz: 2022 NBA Draftı’nın Yıldız Potansiyelleri

NBA‘de 2022-23 sezonunun ilk etkinliği olan 2022 NBA Draft Gecesi, 23 Haziran’da Brooklyn’deki Barclays Center’da düzenlenecek.

Biz de son yıllarda her draft öncesi olduğu gibi yine sizlere ilk 5 sıradan seçilmesini beklediğimiz isimleri, yıldız potansiyellerini kısaca tanıtacağız. Keyifli okumalar.

1.Jabari Smith – Orlando Magic

Magic 1 numaradan seçin hakkına sahip olduğu için çok geniş bir oyuncu havuzunda tarama yapabilecek ama tabiki asıl soru ilk 3 sıradan seçilmelerine kesin gözüyle bakılan Smith, Holmgren, Banchero’dan hangisine yönelecekleri. NBA kulislerinden gelen haberlere göre bir çok takım hazırlığını Magic’in Auburn çıkışlı Smith’i ilk sıradan seçmesine göre yapıyor. Yetenek paketi ile hem yönetimin hem de teknik ekibin felsefesine en uygun oyuncu olarak görünüyor. Geçen sezon hücumda saha yerleşiminde çok kötü bir performans sergileyen Magic’e ilaç olabilecek bir isim. 19 yaşındaki Smith, geçtiğimiz sezon NCAA’deki en dinamik ve verimli şutördü kuşkusuz, 2.08 boyunda olmasına rağmen %42 üç sayı isabeti ile oynayan bir isim. Ayrıca savunmada çok yönlü bir isim, yüksek enerjisi, savaşçı kimliği ve çabuk ayakları ile neredeyse her pozisyonu savunabilmesiyle Magic’in mevcut kadrodaki isimleri çok farklı varyosyanlarda kullanmasını sağlayabilecek bir çeşitlilik getirecektir takıma.

2.Chet Holmgren – Oklahoma City Thunder

Thunder da bir çok takım gibi elbette kimi seçeceğini akıllıca bir şekilde gizli tutuyor. Son dönemde ise opsiyonlarını Holmgren, Banchero, Ivey ve Sharpe olarak belirlemiş durumdalar. Ama bir çok takım onların Gonzaga çıkışlı Holmgren’i seçeceğini kesin gözüyle bakıyor. Çünkü hem ön alandaki ciddi eksiklerini kapatabilecek bir isim hem de bir çok uzmana göre bu draft sınıfının en yetenekli oyuncusu olarak görülüyor. Özellikle savunma tarafında bu draft sınıfının en dikkat çekici ismi 20 yaşındaki uzun; ribaundlarda mutlak bir güç ve çemberi çok iyi savunan, bunları yaparken de %39 ile üçlük isabeti bulan bir isim ki yüksek posttan çok iyi pas dağıttığını, kendi şutunu yaratabildiğini ve verimli bir bitirici olduğunu da unutmayalım.

3.Paolo Banchero – Houston Rockets

Rockets bir çok uzmana göre zaten 3 oyuncu arasında geçecek draftta 3. sıradan seçim yapacak, bu nedenle kimi seçeceklerini tahmin etmek pek zor değil. Ancak halen Ivery’i de düşündüklerini belirtelim, NBA’in en patlayıcı arka alanlarından birini oluşturma fikri halen cezbedici. Ama tabiki bu draft sınıfının en yetenekli hücum silahını pas geçerek seçmemeleri de çok zor bir karar. 2.08 metre boyunda olan kendi şutunu yaratabilen bir dinamo olan 20 yaşındaki Banchero, top tekniği, pas becerisi ve şut tehditi ile Rockets’a ciddi bir skor katkısı verebilir. Duke çıkışlı İtalyan oyuncunun oyun kurma becerisi özellikle tempo basketbolunda Green’in sağladığı patlayıcı oyuna gayet uygun. Ayrıca geleneksel bir uzun olan milli oyuncumuz Alperen ile de pota altında gayet iyi bir ikili olacaklarının altını çizmek gerekli.

4.Jaden Ivey – Sacramento Kings

Kings ilk 3 sıradan seçme umuduyla girmişti lotaryaya ama 4. sırada kendilerine yer buldular ve şimdi önlerinde zor bir karar var. İlk 3 sırada seçilmesi beklenen isimlerin ardından NBA uzmanlarının görüşleri tamamen farklı isimlere kayıyor, ortak bir kararları yok ve Kings’in elindeki mevcut kadroya baktığımızda da şu isim oturur diyebileceğimiz bir durum da söz konusu değil. Bunların yanında oyuncu menajerleri tarafından Kings çekici bir seçenek olarak görülmüyor ve bu nedenle de özel çalışmalar ve sağlık kontrolleri gibi konularda tüm oyuncu seçeneklerini değerlendiremediler. Bu sebeplerden dolayı da bir çok uzman bu seçimin daha çok bir takas için kullanılabileceğini, Kings’in kendisini play-off’a taşıyabilecek veteran bir yıldızı kadrosuna katmak istediğini belirtiyor. Purdue çıkışlı 20 yaşındaki Ivery’i seçerek onu takasta kullanmaları yüksek ihtimal.

5.Keegan Murray – Detroit Pistons

Pistons’ın en çok istediği isim Ivey’di ancak bizim senaryomuz gerçekleşirse onu 3. sıradan Kings’e kaptırdıkları için çok üzülecekler. Ama bu sezon NCAA’in en verimli, en üretken uzunlarından biri olan Murray de onlar için gayet iyi bir teselli ödülü olacaktır. Grant’in takımdaki geleceği soru işaretiyken 22 yaşındaki Iowa çıkışlı uzunun hemen gelip ilk günden onun yerini doldurabilecek potansiyele sahip olduğunu söyleyelim. Murray’nin basketbol bilgisi ve kaliteli karakteri ile takımın genç yıldızı Cunningham ile uyum sağlayacağını söyleyebiliriz. Dinamik şut becerisi, savunma ribaundlarındaki patlayıcılığı ve savunmaya getireceği çok yönlü performans ile iyi katkı verecektir Murray.

BONUS

Bu yılki draftta Avrupa’da oynayan oyuncular arasında en dikkat çeken yeteneği de incelememizde gözardı etmek istemedim.

19.Nikola Jovic – Minnesota Timberwolves

19 yaşında olan Mega Basket forması giyen Sırp fırvet, ümit verici bir sezon geçiren ve forvet rotasyonunu güçlendirmek isteyen Wolves tarafından seçilecek büyük olasılıkla. Dinamik bir şutör olan Jovic, topa ihtiyacı olmadan da katkı verebilen, takım arkadaşlarına da pozisyon yaratabilen, yüksek potansiyele sahip bir yetenek. 2.08 boyunda ve oyunu hisseden bir genç, McDaniels ve Vanderbilt ile beraber ana rotasyondaki Edwards ile Towns’ı destekleyecekler.

https://youtu.be/LPZyGnpoAXM

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …