Güncel Haberler

İDDİA: Kızıl Yıldız, Petrusev’i Gündemine Aldı (Analiz)

Adriyatik Ligi‘ni şampiyon olarak tamamlayan ve gelecek sezon tekrar Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele etmeye hak kazanan Kızıl Yıldız, uzun rotasyonunu güçlendirmek istiyor.

Telesport’un haberine göre Anadolu Efes‘de beklentilerin altında bir sezon geçiren Filip Petrusev ile ilgileniyorlar.

2.11 metre boyunda olan 2000 doğumlu Sırp uzun bu sezon BSL’de 13 maçta ortalama 21.9 dakika süre alırken 15.2 sayı, 6.2 ribaund, 1.0 asist, 1.2 blok ve Euroleague’de ise 22 maçta ortalama 9.9 dakika sahada kalırken 5.2 sayı, 1.6 ribaund ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Kızıl Yıldız, Euroleague’in en düşük bütçeli takımlarından biri ama buna rağmen her zaman ellerindeki mütevazi kadroyla çok iyi iş çıkardılar. Uzun rotasyonlarında Zirbes ve Kuzmic’in yanı sıra net bir 5 numara olmayan Mitrovic vardı geçtiğimiz sezon. Kuzmic ve Mitrovic’in kontratları devam ediyor, Zirbes’in ise opsiyonu var ve onunla devam etmeyip rotasyonu biraz gençleştirmek istiyorlar bu yolda da Petrusev gibi yüksek potansiyelli genç bir uzunun onlara değer katacağı net.

Petrusev, Efes gibi son şampiyon ünvanı ile sahnede olan bir takımda üstündeki baskıyı kaldıramadı mental olarak. Koç Ataman’ın özellikle savunmada beklediği performansa yaklaşamadı. Evet Kızıl Yıldız da savunması ile öne çıkan bir takım ama Petrusev’in hücumdaki etkinliği düşünülünce bu transferin onlara faydalı olacağı net. Ayrıca Zirbes (takımda kalırsa) veya Kuzmic gibi klasik 5 numaralarla birlikte 4 numara görevinde de yer alabilir şut tehditi olduğu için. Açıkçası Efes’deki kötü performansı benim adıma kalitesinde ya da potansiyelinde bir düşüş sebebi değil. Kendi ülkesinde gelişimini daha iyi bir şekilde sürdüreceğini ve tekrar Euroleague sahnesinde boy gösterebilecek olmasının da onun adına önemli olacağını, burada üstünde baskı olmadan alacağı süreleri daha iyi değerlendireceğini düşünüyorum. Dolayısıyla hem Kızıl Yıldız hem de Petrusev adına kazan-kazan transferi olur eğer finalize olursa.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …