Güncel Haberler

RESMİ: Darüşşafaka, Yeni Forveti Yeboah’ı Duyurdu (Analiz)

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka, yeni forvetini açıkladı.

Daçka, ilk yabancı transferini son olarak Fransa Pro B ekiplerinden Saint-Chamond formasını giyen İngiliz forvet Akwasi Yeboah ile yaptığını duyurdu.

Atletik frovet hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekildeydi:

Darüşşafaka’mız, 2022-2023 sezonu hazırlıkları doğrultusunda ilk yabancı oyuncu transferini yaptı. Daçka, son olarak Fransa LNB Pro B takımlarından Saint-Chamond forması giyen forvet Akwasi Yeboah’ı kadrosuna kattı. Yeni transferimiz Yeboah’a yeşil-siyahlı formamız altında başarılar dileriz.

AKWASI YEBOAH KİMDİR?

15 Haziran 1997 tarihinde, Gana’nın Sekondi-Takoradi kentinde doğan Akwasi Yeboah, 1.98 metre boyunda ve kısa forvet pozisyonunda oynamaktadır. Dokuz yaşında, hemşire olan annesi Winfred’in İngiltere’de iş bulmasıyla Londra’ya taşınan Yeboah, daha önce futbolla ilgilendi. Basketbola 13 yaşında başlayan Yeboah, 2014 yılında, profesyonel kariyerine ilk adımlarını, İngiltere’nin alt küme takımlarından Kent Crusaders ile attı. Buradaki performansıyla ABD’nin yolunu tutan Yeboah, ABD Ulusal Kolej Ligi, NCAA’de, Stony Brook ve Rutgers Üniversiteleri’nde forma giydi. 2020 NBA Draftı’na katılan, ancak seçilmeyen Yeboah, profesyonel kariyerine Fransa’da devam etti. 2020-2021 sezonunda Saint-Quentin için mücadele eden Gana asıllı İngiliz forvet, geçen sezon Saint-Chamond ile Fransa LNB Pro B’de çıktığı karşılaşmalarda 13.1 sayı, 4.7 ribaund ve 1.9 asist ortalamaları tutturdu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …