Güncel Haberler

Jokic, Eurobasket 2022’de Sırbistan Forması Giyecek!

Sırbistan Basketbol Federasyonu yaptığı açıklamayla NBA’de geçtiğimiz iki sezon Denver Nuggets forması ile üst üste MVP ödülünü kazanan yıldız uzun Nikola Jokic‘in sonbaharda düzenlenecek 2022 FIBA EuroBasket‘te Sırbistan Milli Takımı‘nın formasını giyeceğini duyurdu.

FIBA ve NBA arasındaki anlaşmaya ilişkin dikkat çeken milli takım direktörü ve emekli oyuncu Dragan Tarlac, “Elbette, NBA oyuncularının sezon dışında ülkelerinin milli takımıyla geçirebilecekleri maksimum gün sayısı var. Nikola Jokic, bu kısıtlamalara göre ilk gün milli takımda olacak.” dedi.

27 yaşındaki Jokic, en son 2019 FIBA ​​Dünya Kupası’nda Sırbistan milli takımı için oynadı. Sırbistan Milli Takımı, Dünya 5.’si olurken Joker 11.5 sayı, 7.5 ribaund, 4.8 asist istatistikleriyle mücadele etmişti.

Joker ve diğer NBA oyuncularının, 30 Haziran ve 3 Temmuz’da Letonya ve Belçika’ya karşı oynanacak olan 2023 FIBA ​​Dünya Kupası Elemeleri’nde milli takımda olması beklenmiyor.

Dragan Tarlac, Bogdan Bogdanovic hakkında da konuştu ve, “Bogdan Bogdanovic’in durumu hakkında sabırlı olmak gerekiyor. Bu noktada en önemli şey, onun iyileşmesidir” dedi. Bogdanovic dizinden ameliyat olmuştu. Yıldız oyuncu EuroBasket 2022’de forma giyemeyecek.

72 yaşındaki Pesic’in Dünya Kupası Elemeleri ve EuroBasket için kadroyu yakın zamanda açıklaması bekleniyor.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Lakers Deplasmanından Çıkmayı Başardı

NBA Batı Konferansı mücadelesinde Denver Nuggets konuk olduğu Los Angeles Lakers‘ı 114-106’lık skorla geçmeyi başardı. …