Güncel Haberler

İDDİA: Valencia, Poythress’ı Kadrosuna Katmak İstiyor (Analiz)

Gelecek sezon için Euroleague’de mücadele etmek isteyen ve bunun için de özel davetiyeye başvuruda bulunan İspanya Liga Endesa ekiplerinden Valencia, uzun rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

Zenit ile kontratı sona eren ve serbest kalan Alex Poythress, Eurohoops’un haberine Valencia’dan bir teklif aldı ve karar aşamasında. Gelecek günlerde Cotonou pasaportu alarak Endesa takımlarının 2 yabancı hakkına takılmayacak olan Amerikalı uzunun talipleri arasında Maccabi Tel Aviv de var.

2.03 metre boyunda olan 28 yaşındaki Amerikalı uzun bu sezon Euroleague sahnesinde 23 maçta ortalama 20.7 dakika süre alırken 7.7 sayı, 4.2 ribaund, 9.8 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti. Zenit ile VTB şamopiyonluğuna ulaşırken de 30 maçta ortalama 26.3 dakika süre alırken 12.9 sayı, %72.7 3sayı, 5.6 ribbaund, 1.6 asist, 17.7 verimlilik puanı ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Poythress hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Hem Labeyrie hem de Tobey ile yollarını ayıran Yarasalar’da uzun rotasyonunda ciddi bir boşluk oluştu. Evet ellerinde Rivero, Dubljevic, Pradilla gibi isimler var ama Euroleague artı Endesa’da geçecek zorlu bir sezonda en az bir tane daha gerektiğinde 15-20 dakikalarda süre alarak özellikle Euroleague sahnesinde sırıtmayacak, takıma pozitif katkı verecek bir uzuna ihtiyaçları var.

Poythress işin enerji, ribaundlar ve savunma tarafında Valencia’ya değer katacağı bir gerçek. Orta mesafe tehditi bulunan, sırtı dönük birebir silahları da bulunan Amerikalı uzunun Cotonou pasaportu almasıyla beraber Endesa’da da yerli statüsünde oynayacak olması önemli bir avantaj. Ayrıca Dubljevic’in dış şut tehditinin de bulunması birlikte sahada olmalarını sağlayacaktır. Hatta Rivero ile birlikte aynı anda sahada olduklarında atletizm anlamında da çok can yakacaklardır, ikili oyunlarda her pozisyonu adam değişerek rahatlıkla savunabilirler. Özetle Tobey’den aldıkları dış şut katkısı ve saha yerleşimi avantajları artık olmayacak onu alırlarsa ama atletizm, enerji ve savunma anlamında takımı farklı yere çıkartacağı bir gerçek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Darüşşafaka’dan Ayrılan Timma’nın Yeni Adresi İspanya Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa‘da bir ayrılık gerçekleşti. Sezon ortasında geçici kontratla …