Güncel Haberler

İDDİA: Kızıl Yıldız, Tarczewski ile İlgileniyor (Analiz)

Adriyatik Ligi şampiyonu olarak Turkish Airlines Euroleague‘de yer almaya devam edecek olan Kızıl Yıldız, kadrosunu güçlendirmek için çalışmalara başladı.

Telesport’da yer alan habere göre Sırp ekibinin gündemindeki isimlerden biri de Olimpia Milano ile 2023 yazına kadar kontratı bulunmasına rağmen gözden çıkarılan Kaleb Tarczewski.

29 yaşında olan 2.13 metre boyundaki Amerikalı pivot, bu sezon Euroleague sahnesinde 35 maçta ortalamada sadece 9 dakika süre bulabilmiş ve 2.0 sayı, 1.9 ribaund ile katkı verebilmişti. En iyi performansını da 7. haftada Kızıl Yıldız karşısında göstermiş, 13 dakika sahada kalmasına rağmen 10 sayı, 3 ribaund ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Atletizmi, patlayıcılığı, güçlü fiziği ve savaşçı kimliği ile öne çıkan bir uzun. Yaptığı sert perdeler sonrası yaptığı çabuk devrilmelerle aldığı pasları çok yüzdeli bitiren, tam bir smaç makinesi. Üst düzey profesyonelliği ile de alkışları toplayan Tarczewski, her Euroleague takımının benchte görmek isteyeceği, haddini bilen ve sınırlı kapasitesini çok iyi kullanan, istikrar abidesi yedek uzunlardan biri. İşin savunma tarafında da sertliği ve güçlü fiziği ile fark yaratan, kısalar karşısında ağır kalmayan ve dolayısıyla ikili oyun savunmasında da takımını eksik bırakmayan bir 5 numara.

İstikrarı ve güçlü fiziği ile Kızıl Yıldız’ın düşük tempoda oynadığı yarı saha basketbolunda da faydalı olacaktır. Kuzmic’in kenarda olduğu anlarda sorun yaşatmayacaktır takımına ki zaten benzer özelliklere sahip iki uzun. Tabi bu aynı zamanda bir dezavantaj olacak çünkü iki uzun da atletik özellikleri geride isimler ve ayakları da ağır. Ayrıca Tarczewski’nin de potadan uzaklaştıkça hücum gücü sadece düşmüyor sıfırlanıyor. Bu nedenle de hali hazırda Kuzmic varken ve kontratı devam ediyorken Tarczewski yerine farklı profilli bir uzuna gidilmesinin daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Partizan, Igokea’yı Hücum Performansı ile Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Partizan konuk ettiği Igokea‘yı yettiği kadar oynayıp 94-85’lik …