Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi, Poythress ile Ciddi Şekilde İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de yeniden yapılanma yoluna gidecek olan Maccabi Tel Aviv‘in uzun rotasyonuna eklemek istediği isimlerden biri belli oldu.

Sırp medyasında yer alan haberlere göre İsrail ekibinin gündeminde olan uzunlardan biri de bu sezon Zenit‘de izlediğimiz Alex Poythress. Amerikalı uzunun kontratı bu yaz sona eriyor.

2.03 metre boyunda olan 28 yaşındaki Amerikalı uzun bu sezon Euroleague sahnesinde 23 maçta ortalama 20.7 dakika süre alırken 7.7 sayı, 4.2 ribaund, 9.8 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti. Zenit ile VTB şamopiyonluğuna ulaşırken de 30 maçta ortalama 26.3 dakika süre alırken 12.9 sayı, %72.7 3sayı, 5.6 ribbaund, 1.6 asist, 17.7 verimlilik puanı ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Poythress da NBA seviyesinde 4 numarada yetersiz kalıp Avrupa’da 5 numaraya dönüşen ve başarılı uzunlardan biri. Aletizmi, güçlü fiziği, çabukluğu ve patlayıcılığı ile pota altında etkili bir isim. Bu özellikleri sayesinde neredeyse her pozisyonu smaçla bitirebiliyor ve bu da verimliliğini yukarı çekiyor, VTB’de %72.7 sahaiçi isabetiyle oynaması da bunun net bir göstergesi. Ayrıca orta mesafe tehditini de geliştirdi. Artık ikili oyunlarda hareketli aldığı topları güçlü smaçlarla bitirebildiği gibi kısa devrilerek orta mesafe şutlarla da skor üretebiliyor. Sırtı dönük de birebir silahları olduğunu belirtelim, bu alanda Euroleague sahnesinde de etkili olabileceğini gösterdi. Yüksek motoru ile beraber açık alanda da koşmayı seven bir uzun. Savunma tarafında da hem zayıf taraftan gelen blok tehditi ile önemli bir katkı sağlıyor hem de çabuk ayakları ve atletizmi sayesinde ikili oyunlardaki adam değişmelerde kısaların karşısında rahatlıkla kalabiliyor, kolay geçilmediği için de takımın savunma dengesinin bozulmasına izin vermiyor.

Gelelim eksilerine… Bazen kontrol dışına çıkabiliyor hücumda. Top tekniği iyi seviyede değil, bu nedenle de basit hatalar yapabiliyor ve benzer şekilde pas becerileri de beklentilerin altında. Bu da ikili sıkıştırmalarda ya da alternatif yaratması gereken pozisyonlarda karar hataları yapmasına neden oluyor, verimliliğini düşürüyor. Tabi modern basketbolda artık uzunlardan da beklenen dış şut tehditine sahip olmaması da bir eksi. Bu da 4 numaraya kaymasını zorlaştırıyor. Savunma tarafında fazla eksiği yok ama konsantrasyon sorunları canını sıkabiliyor. Özellikle topsuz adam savunmasında hatalar yapabiliyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …