Güncel Haberler

RESMİ: Petkim’in İlk Yabancı Transferi Melson Oldu (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Europe Cup’da temsil etmek isteyen ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Petkim Spor, ilk yabancı transferini yaptı.

İzmir ekibi geçtiğimiz sezon Kalev forması ile izlediğimiz Silas Melson ile gelecek sezon için anlaştı.

1.93 metre boyunda olan 25 yaşındaki guard, VTB Ligi’nde çıktığı 12 maçta ortalama 25.0 dakika süre alırken 9.5 sayı, %22.7 3sayı, 2.7 ribaund, 1.6 asist ve BCL sahnesinde ise 9 maçta ortalama 27.0 dakika süre alırken 17.2 sayı, %39.0 3sayı, 3.4 ribaund, 2.7 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

Melson, 21 Aralık’da temsilcimiz Tofaş karşısında 23 sayı, 7 ribaund, 2 asist ile takımını galibiyete taşımıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Gonzaga’dan mezun olduktan sonra kariyerine Lavrio’da başladı ve sonrasında sırasıyla Hapoel Beer Sheva, Kouvola, Limburg ve son olarak da Kalev formalarını giydi. Burada Estonya temsilcisinde ilk kez uluslarası alanda, BCL’de boy gösterdi.

Gelin birlikte öncelikle artılarına bir göz atalım… Melson skorer özellikleri ile ön plana çıkan bir guard. Dış şutlar da en güvendiği silah diyebiliriz. 2 numarada oynadığı sürece ceza atışlarında ve 1 numarada görev aldığında da topla daha çok oynadığı anlarda dribbling üstü üçlükler de yüksek yüzdeler yakalayabiliyor, özellikle perderden çıkışta ya da ikili oyunlarda bir dribbling üstü bulduğu şutlarla etkili oluyor. Bu tarz şutlarda sadece yay gerisinden değil, orta mesafede de üretken bir isim. El yakan zor şutlarda da başarılı bir isim olduğunu, şutlarını yüksek özgüvenle kullandığını da belirtelim. Hücumdaki tek silahı şutlar değil tabiki. Potaya gidebilen ve trafik içinde de üretebilen bir guard. Her iki eliyle de pozisyonları floater ile ya da turnikelerle bitirebiliyor. Savunma tarafında da aklıyla oynayan, hem toplu oyuncu karşısında hem de topsuz pozisyonlarda top çalma becerisi olan bir isim.

Eksilerine bir bakalım… Öncelikle üst seviye liglerde tecrübesi olmayan bir isim. Açıkçası Armand gibi bir skorerden sonra Petkim’in seviyeyi aşağı düşündüğünü söylemek gerek. Tecrübe dışında liderlik ve organizasyon becerleri de geri planda. Skor odaklı bir isim hatta zaman zaman bencil performanslar sergiliyor ki bu da hem kendi hem de takım verimliliğini aşağı çekiyor. Savunma tarafında ise top çalmayı öncelik olarak düşündüğü için sistem dışına çıkarak gereksiz hamleler yapabiliyor, sezgilerine göre oynuyor. Ayrıca topsuz adam savunması konusunda da konsantrasyon problemleri var.

Melson her ne kadar kaliteli kumaşı ve yüksek potansiyeli ile beraber heyecan verici bir isim olsa da geçtiğimiz sezon Kalev forması ile VTB ve BCL’de performansları gece ile gündüz gibiydi, bu da istikrar ve sürdürülebilirlik konusundaki soru işaretlerini tekrar hatırlatıyor bizlere. Özetl Petkim geçen sezon Wright-Foreman ile yaptığı denemenin bir benzerini Melson ile yapıyor, bakalım bu sefer ne kadar ve nasıl verim alacaklar…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …