Güncel Haberler

İDDİA: Monaco, Blossomgame ile Anlaşmak Üzere (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘deki ilk sezonunda play-off biletini kapmayı başaran ve bu sayede de gelecek sezon da Avrupa’nın zirvesinde yer almayı hakeden Fransa Betclic ELITE Pro A ekiplerinden AS Monaco, kadrosunu güçlendirmek için çalışmalara başladı.

BasketNews’un haberine Fransız ekibi bu sezon Ratiopharm Ulm‘daki performansıyla dikkatleri üstüne çeken Jaron Blossomgame ile anlaşmak üzere. Amerikalı oyuncu ile FC Bayern Munich de ilgileniyor.

1.98 metre boyunda olan 28 yaşındaki NBA patentli forvet EuroCup sahnesindeki çaylak sezonunda 16.2 sayı, 7.6 ribaund, 1.3 asist, 19.8 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Amerikalı forvet hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Gelin birlikte Monaco adına bu olası transfere bir göz atalım… Blossomgame için 3.5 numara diyebiliriz. Ama bu sezon onu daha çok 3 numarada gördük. Monaco’da da durumun farklı olmayacağını, kısa beşlerde ise koç Obradovic’in onu 4 numarada kullanabileceğini söyeyebiliriz. Yaz döneminde Bacon, Diallo, Thomas, Motum gibi forvetlerin kontratının sona ereceğini düşündüğümüzde Blossomgame’in yenilenecek forvet rotasyonunda önemli bir yeri olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Her ne kadar Avrupa’da tecrübesiz bir oyuncu olsa da NBA patentli bir isim olduğunu unutmayalım. Zaten Ulm forması ile çaylak sezonunda da hiç zorluk çekmemiş, hızlıca adapte olmuştu. Euroleague sahnesinde de adaptasyon sorunu çekeceğini düşünmüyorum. Koç Obradovic’in ondan Bacon ve Diallo birleşimi bir katkı alabileceğini düşünüyorum. Bacon kadar iyi bir şutör değil elbette ama ribaundlar ve enerji konusunda ondan iyi, ayrıca Diallo’dan da hücumda daha verimli bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …