Güncel Haberler

İDDİA: Olympiakos, Motley İçin Devrede (Analiz)

Bu sezon Turkish Airlines Euroleague‘de tekrar Final Four sahnesine dönen Olympiakos, gelecek sezon da çıtayı düşürmemek için kadrosunu güçlendirmek istiyor.

Eurohoops’un haberine göre pota altı rotasyonuna eklemek istedikleri isimlerden biri de Lokomotiv Kuban forması ile izlediğimiz Johnathan Motley. Yıldız uzun ile temsilcimiz Fenerbahçe Beko da ciddi şekilde ilgileniyor. Ayrıca Maccabi, Baskonia ve Bologna da onu gündemine almış olan diğer Euroleague ekipleri.

2.06 metre boyunda olan 27 yaşındaki Amerikalı uzun, EuroCup sahnesinde sakatlığının da etkisiyle sadece 9 maçta görev alabilmiş, ortalama 27 dakika sahada kalırken 21.2 sayı, 7.0 ribaund, 1.3 asist, 1.1 blok, 23.9 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti. VTB’de ise 25 maçta ortalama 29 dakika sahada kalırken 19.1 sayıi 7.2 ribaund, 2.6 asist, 1.1 blok, 1.4 top çalma, 22.3 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Amerikalı uzun hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Gelin bu olası transfere Olympiakos açısından bir bakalım… Motley eğer sakatlığı olmasaydı ve Rusya’nın işgali nedeniyle Kuban, EuroCup dışında kalmasaydı kuşkusuz sezonun en güçlü MVP adaylarından biriydi. Özellikle hücumdaki çok yönlü oyunu, savunmadaki çalışkanlığı, atletik özellikleri ve yakaladığı istikrar ile kesinlikle Euroleague seviyesinde bir uzun. Yunan ekibi bu sezon Jean-Charles, Martin, Acy gibi isimlerden verim alamadı ki hepsinin de kontratı bitti zaten ve yeniden anlaşılmayacak. Ayrıca veteran yıldız Printezis’in de sezon sonunda emekli olması bekleniyor. Dolayısıyla hem 4 hem de 5 numarada ciddi boşluklar var rotasyonda. Motley de her iki pozisyonda görev alabilecek çok yetenekli bir uzun. Hücumda zaten Euroleague sahnesi için hazır bir oyuncu, savunmada da koç Bartzokas’ın tedrisatında geçireceği bir sezon ona çok şey katacaktır, bu alanda da kendisini geliştirebilirse Euroleague seviyesinde yıldız statüsüne ulaşabilir, bu potansiyele ve kaliteli kumaşa sahip.

Özetle bu hamle gerçekleşirse hem Motley hem de Olympiakos adına doğru bir iş olur. Ateşli Yunan taraftarların onun spektaküler ve enerjiye dayalı oyununu çok seveceklerini, hatta onu bir kademe daha yukarı çekeceklerini düşünüyorum. Diğer taraftan elbette Fenerbahçe tarafından ise kaçan büyük balık olur gerçekten. Vesely’i neredeyse kesin olarak kaybettiklerini düşünürsek taraftarın ve takımın böyle bir oyuncuya ciddi şekilde ihtiyacı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …