Güncel Haberler

İDDİA: Baskonia, Tomic’i Tekrar Euroleague Sahnesine Çıkarmak İstiyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de yeniden yapılanma sürecine girecek olan takımlardan biri olan İspanya Liga Endesa temsilcisi Bitci Baskonia, kadrosunu tecrübeli bir uzunla güçlendirmek istiyor.

Eurohoops’un haberine göre İspanyol ekibi bu sezon Joventut Badalona forması ile izlediğimiz, daha önce Barça ile uzun yıllar boyunca Euroleague tecrübesi yaşamış Ante Tomic‘i kadrosuna katmak istiyor.

2.17 metre boyunda olan 35 yaşındaki dev uzun Endesa sahnesinde 41 maçta ortalama 24.1 dakika süre alırken 14.3 sayı, 6.6 ribaund, 2.7 asist, 19.2 verimlilik puanı ve EuroCup’da ise 16 maçta ortalama 21.4 dakika sahada kalırken 10.3 sayı, 5.1 ribaund, 3.6 asist, 15.6 verimlilk puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Bu sezon Badalona forması ile EuroCup seviyesinde halen işim bitmedi mesajını verdiği gibi Endesa’da da takımını ilk 4 sıranın içine sokarak dominant bir performans sergiledi. Boyalı alanda bir oyun kurucu gibi takımını yöneten ve liderlik eden bir oyuncu olduğunu tekrar hatırlattı herkese.

Hırvat uzun her ne kadar modern basketbolda çok zorlanıyor olsa da ve özellikle ikili adam savunmasında ağır kalıyor olsa da gerek tecrübesi ve pozisyon bilgisi ile boyalı alandaki etkinliği gerekse yüksek posttan servis ettiği paslarla hücumda halen önemli bir silah. Alçak posttan oynadığı birebirlerde de hem bitirici hem de dağıtıcı rolünde değer katabiliyor takımına. Özetle ilerleyen yaşının da etkisiyle süreleri 20 dakikalar hatta altında kalabilir ama bu sınırlı sürelerde dahi özellikle hücumda faydalı olacaktır Euroleague seviyesinde.

EuroCup’da ve Avrupa’nın en iyi yerel liginde ortalama 20-25 dakika süre alarak halen değerli bir uzun olduğunu kanıtlayan Tomic’in yerinin Euroleague olduğunu düşünüyorum. Daha önce formasını giydiği Barça ya da Real’e tekrar dönmeyeceğini düşündüğümüzde Baskonia onun için doğru bir adres olacaktır. Bu sezon Costello ve Enoch’dan beklediği verimi alamayan Vitoria ekibinin onun yanına ekleyeceği atletik bir uzunla ya da Enoch ile devam etmesiyle etkili bir 5 numara rotasyonu oluşturabilir.

https://youtu.be/dDFr47kjKcM

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …