Güncel Haberler

İDDİA: Booker, Monaco ile Bayern’in Radarında (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko‘da yeniden yapılanmaya gidilecek olması nedeniyle kontratı devam eden oyuncuların bile talipleri artmaya başladı.

Bu isimlerden biri de 2023 yazına kadar kapalı kontratı bulunan Devin Booker. Takımın başına geçmesi beklenen koç Itoudis’in kadroda düşünmediği ve ayrılması için kolaylık sağlanacak Booker ile Totalbasket’de yer alan habere göre AS Monaco ve 2016-19 arasında formasını giydiği eski takımı FC Bayern Munich ilgileniyorlar.

2.05 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli uzun bu sezon Euroleague sahnesinde 29 maçtan 26 tanesinde ilk beş başlayıp ortalama 24 dakika süre alırken 9.1 sayı, %36.8 3sayı, 4.4 ribaund, 1.6 asist, 10.9 verimlilik puanı ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Booker, daha çok hücum özellikleri ile ön plana çıkan bir uzun. Güçlü fiziği, yüksek motoru, atletizmi ve patlayıcılığı ile beraber takımına istikrarlı katkı veren tecrübeli oyuncu, sırtı dönük silahlarını da geliştirdi ve artık sadece bir ikili oyun bitiricisi değil. Yumuşak bilekleri sayesinde ikili oyunlarda olduğu gibi alçak post bitirişlerinde de aynı şekilde yüksek yüzdeli bir isim. Ayrıca 4 numaradan devşirme olduğu için topu da yere burabilen, ayakları çabuk bir uzun. Artı olarak da hem orta mesafe hem de dış şut tehditini olduğunu belirtmek gerekli. Bu sayede de özellikle 5 numarada ters eşleşme yaratıyor. Atletizmi ve pozisyon bilgisi sayesinde hücum ribaundlarında da takıma katkı veren bir isim, ikinci şans sayıları da hücum silahlarından biri. Son olarak belirtmek lazım ki bir çok kişinin atladığı bir özelliği de pas yeteneği. Alçak posttan ceza şutörlerini besleyebildiği gibi kısa devrilmeler sonrası da pas tehditi olan bir uzun.

Her ne kadar ayakları çabuk bir uzun olsa da yanal çabukluk konusunda sıkıntıları var ve bu da onu ikili oyunlarda zorlanan bir uzun yapıyor, kısaların karşında kalmakta problem yaşıyor. Hücum anlamında ikili oyunlar için söylediğimiz artıları savunmada ise bu konuda negatife çeviriyoruz. Ayrıca alçak postta fiziksel teması fazla sevmiyor, özellikle sert uzunların arkasında kalma konusunda çabuk pes ediyor. Bu da zaman zaman erken faul problemine girmesine, birebir savunmada da sınıfta kalmasına neden oluyor.

Bu sezon Fenerbahçe’de koç Djordjevic’in prensiydi adeta hatta öyle ki Polonara’ya yeteri kadar süre vermediği konusunda ciddi eleştirliler aldı Sırp koç . Ancak Booker’ın bu süreleri ve kendisine verilen güvenin karşılığını geri verdiğini söylemek güç. Evet orta mesafe hatta dış şut tehditinin bulunması, hücumda hem yüzü dönük hem de sırtı dönük birebir adam eksiltme tehditinin olması önemli ama savunmada da o sahadeyken ciddi açıklar verdiği bir gerçek Fenerbahçe’nin. Bu nedenle Bayern de Monaco da onun savunmadaki bu zaaflarını kapatacak 4 ya da 5 numaralarla beraber, yani rotasyonu komple düşünerek onu transfer etmeli. Tabi eğer Fenerbahçe’de olduğu gibi onu as uzun değil de alternatif uzun olarak düşüneceklerse o zaman hem daha fazla verim alırlar hem de böyle rotasyonu yapılandırmayı düşünmek zorunda kalmazlar. Sınırlı sürelerde hücumda vereceği katkıyla oyuna enerji ve çeşitlilik getirir Booker.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …