Güncel Haberler

Maç Analizi: Fenerbahçe, Efes’i Farklı Geçerek Sinan Erdem’e Avantajlı Gidiyor

ING Basketbol Süper Ligi final serisi 2. maçında Fenerbahçe Beko konuk ettiği Anadolu Efes‘i 93-78 gibi farklı bir skorla geçerek serideki üstünlüğünü perçinledi.

Bu sonuçla seride 2-0 öne geçti Fenerbahçe Beko. Serinin 3. maçı Cumartesi günü Sinan Erdem’de oynanacak. O maçı da sarı lacivertliler kazanırlarsa 2021-22 sezonu şampiyonluk kupasının sahibi olacaklar.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Ev sahibi ekipte Jan Vesely 18 sayı, 7-10 2sayı, 8 ribaund, 3 asist ile öne çıkarken, Marko Guduric 18 sayı, 3-3 3sayı, Nando De Colo 16 sayı, 4-4 3sayı, 3 asist, Tarik Biberovic 17 sayı, 2 ribaund, 2 top çalma ve Devin Booker 13 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Lacivert beyazlılarda ise Elijah Bryant 19 sayı, 4 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken, Buğrahan Tuncer 12 sayı, 4-7 3sayı, 2 asist, 2 top çalma ve Shane Larkin 10 sayı, 2 ribaund, 5 asist ile direnmeye çalışan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Tıpkı ilk maçta olduğu gibi ateşli taraftarının desteğini arkasına alan Fenerbahçe etkili ve agresif bir başlangıç yaptı. Özellikle savunmadaki yüksek enerjili oyunları karşısında Efes çok zorlandı ki ilk 3 dakika skor üretemediler. Hücumda ise De Colo’nun organizasyonları sayesinde verimli oynayan bir Fenerbahçe vardı. Efes Pleiss’ı ikili oyunlar sonrası etkili kullanarak rakibini yakalayamasa da maçtan kopmadı. Çeyreğin son bölümünde sahne alan, ilk maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Micic takımının skora ortak olup sonrasında da ilk 10 dakikayı 18-20 önde tamamlamasını sağlayan isim oldu. İkinci çeyreğe ise Guduric fırtınası ile başladık. Sırp skorer liderliğinde rakibine nefes aldırmayan Fenerbahçe 11-0’lık nefis bir seriye imza attı. Ayrıca ilk çeyrekteki agresif savunmasını sürdüren sarı lacivertliler bu kez Efes’in tam 6 dakika boyunca skor üretmesine engel oldu ve Vesely’nin de hücumda devreye girmesiyle artı Metecan’dan gelen ekstra üçlükle seriyi 18-0’a çıkardılar, açıkçası maçı da kopardılar farkı 16 sayıya çıkararak. Efes, Larkin’in bireysel çabasıyla üst üste bulduğu üçlüklerle ayakta kalmaya çalışsa da De Colo’nun ona verdiği cevaplar nedeniyle fark korundu. Devrenin sonuna doğru taraftarın desteği zirve yaptı ve sarı lacivertliler soyunma odasına tam 22 sayı farkla, 54-32 önde girdiler.

İkinci yarıya Bryant’ın devreye girmesiyle, daha doğrusu sazı eline almasıyla agresif bir giriş yaptı misafir takım ve fark 17 sayıya düştü. Ancak bu kez Booker, Fenerbahçe adına sahneye çıktı ve Guduric’in de ona eşlik etmesiyle fark önce yeniden 20’ye çıktı sonrasında da 26 sayıya kadar yükseldi. Çeyreğin son bölümünde Bryant yine bireysel çabasıyla farkı eritmeye çalıştı ve final çeyreğine sarı lacivertlilerin 64-49’luk üstünlüğü ile girildi. Son çeyreğe iki koç da geniş rotasyonu kullanarak, daha az süre alan isimleri sahaya sürerek başladılar. Fenerbahçe savunmada vidaları gevşetmeden yüksek enerji ile oynamayı sürdürdü ve farkı da korudu. Efes, Ömercan ve Buğrahan’dan gelen ekstra üçlüklerle farkı uzun bir süreden sonra 20 sayının altına, 12 sayıya indirse de Fenerbahçe de Tarik ile cevap verdi ve farkın tek hanelere düşmesine izin vermeyerek sahasından 93-78’lik skorla bir kez daha galibiyetle ayrılmayı bildi.

İlk maçta da söylemiştik ama tekrar söylememiz lazım; Efes gerçekten çok yorgun ve bu sadece fiziksel anlamda değil mental anlamda da takımı etkilemiş durumda. Fenerbahçe de seriye çok iyi hazırlanmış ve fiziksel olarak da çok diri, enerjik, agresif bir konumdalar. Onların bu oyunu da Efes’in yorgunluk dezavantajını bir kat daha fazla yükseltiyor. Micic’in de sakatlıktan hazır dönmediği, yüzde yüzü ile oynayamadığı bir gerçek. Euroleague şampiyonluğu sonrası Larkin’in de bu seriye kafaca konsantre olamadığını gördük. Özetle sahada daha çok isteyen, daha çok savaşan bir Fenerbahçe var ve bunun da ödülünü ilk maçta olduğu gibi aldılar. Açıkçası mental olarak da sezonu bitirmiş bir görüntü veren Efes’in bu seride geri dönüp üst üste 3 maç kazanabileceğini söylemek biraz zor. Fenerbahçe’nin Sinan Erdem’de bir maçı kazanarak kupayı kaldıracağını ve büyük olasılıkla takımda son kez göreceğimiz Djordjevic, Vesely ve De Colo gibi isimlere şampiyonlukla veda edeceklerini tahmin ediyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …