Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos ile Olympiakos, Mitrou-Long İçin Karşı Karşıya! (Analiz)

Bu sezon Lega Basket Serie A’da Brescia forması ile etkileyici bir performans sergileyen Naz Mitrou-Long‘un taliplileri her geçen gün artıyor.

Temsilcimiz Fenerbahçe ile de adı birlikte anılan, hem Kanada hem de Yunanistan pasaportu bulunan başarılı oyuncu ile Brescia Canestro’ya göre iki Yunan devi Olympiakos ve Panathinaikos da ilgileniyorlar.

1.94 metre boyunda olan 28 yaşındaki Yunan ve Kanada pasaportları bulunan oyun kurucu bu sezon Serie A’da 33 maçta ortalama 29.0 dakika süre alırken 17.6 sayı, %36.7 3sayı, 4.3 ribaund, 5.0 asist, 16.3 verimilik puanı istatistikleriyle mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

NBA patentli oyun kurucu hakkında detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Gelin transfere Olympiakos açısından bir bakalım… Koç Bartzokas’ın elinde hali hazırda kontratı devam eden Sloukas ve Walkup var ki Dorsey’nin kontratı bitmiş olsa da NBA’de istediğini bulamazsa onla da yenileme ihtimalleri yüksek. Ayrıca yerli oyuncu olarak da Larentzakis gayet iyi bir iş çıkarmıştı geçtiğimiz sezon benchten gelerek. Dolayısıyla Mitrou-Long transferinin pek gerçekçi olduğunu düşünmüyorum eğer kontratı devam eden isimlerden biri ayrılmazsa ki Dorsey ile anlaşmazlarsa da onun yerine doğru bir ekleme olmaz çünkü Long bir oyun kurucu ve topla oynamayı seviyor.

Peki bir de Panathinaikos cephesine bakalım… Koç Vovoras ile yeniden yapılanma sürecine giren Yoncalar’ın elindeki guard rotasyonu da kalabalık Siva ve Bochoridis’in kontratları sezon sonunda bitiyor ve Jovic ile Macon’un da gelecek sezon opsiyonları yani istenirse yollar ayrılabilir. Dolayısıyla Long burada takımın as oyun kurucusu bile olabilecek genişliğe sahip rotasyon anlamında. Tabi Euroleague’de sert savunmalara karşı ne kadar başarılı olabileceğini test etmesi gerekecek ama yeniden yapılanan ve finansal anlamda eski gücünde olmayan Pana için alınabilecek bir risk. Bochoridis ve Macon ile yeniden anlaşıp, Long’u da eklerlerse kontratı devam eden Nedovic ile istedikleri seviyede bir guard rotasyonu yakalamış olurlar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …