Güncel Haberler

NEF Başkanı Timur, Galatasaray’ın Euroleague İhtimali ve Salon Yapımına Dair Önemli Açıklamlarda Bulundu

Galatasaray basketbol şubesinin isim sponsoru olan NEF şirketinin yönetim kurulu başkanı Erden Timur, VOLE’de katıldığı programda önemli sorulara yanıt verdi.

Timur, Euroleague ihtimalinden basketbol salonunun yapılmasına dair bir çok önemli kouya değindi.

Sık sık Galatasaray basketbol şubesinin başarısındaki en önemli pay sahibi olarak gösterilen Timur, alçakgönüllü bir biçimde bunun ekip başarısı olduğunu ifade etti:

Bu başarı hep benim adımla anılıyor ama laf olsun diye söylemiyorum, gerçekten bu bir ekip başarısı. Bunun altını çizmek gerek. Her şey bizimmiş gibi adlandırıyor ama aslında bu fikir Burak Elmas ve ekibinindi. Özellikle o süreç boyunca yetkiyi verip hiç müdahale edilmemesi de çok kıymetliydi. Onun da bilinmesi lazım.

VOLE

Erden Timur, basketbolda güzel bir sezon geçirdiklerini, ligdeki rakiplerinin son derece güçlü olduğunu söyledi:

Basketbolda bu sene güzel şeyler oldu. Daha iyisi de olabilir miydi? Olabilirdi ama Anadolu Efes tabi Avrupa’nın en büyüğü. İki senedir şampiyon oluyorlar, pandemi öncesinde de dolu dizgin ilerliyorlardı. Bizim ligimiz de Avrupa’daki en iyi basketbol ligi. Her takım mücadele ettiği Avrupa kupasında final oynuyor.

VOLE

Sezon başında üç yıllık planlama yaptıklarını belirten Timur, üçüncü senede EuroLeague’de katılmayı hedeflediklerini belirtti:

Geçen sezon 14. olduk ve son maçla ligde kaldık. Sonrasında sistem ve model değiştirdik. Planlarımız üç yıllık. Üçüncü yıl hedefimiz de EuroLeague’e katılmak. Takımın bunun için zamana ihtiyacı var. Galatasaray, bulunduğu her platformda üstlere oynamak zorunda. Dolayısıyla o kadronun oluşması lazım öncelikle. Önümüzdeki sene, yani yapılanmanın ikinci senesinde hem Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde hem de Basketbol Süper Ligi’nde finali hedefliyoruz. Üçüncü senede ise hedef EuroLeague’e katılmak.

VOLE

40 yaşındaki Timur, basketbolun bütçesini arttıracaklarını söyledi:

Bu sene Basketbol Şampiyonlar Ligi sözleşmemiz de devam ediyor. Önümüzdeki sezon, kontratın son senesi. 1 milyon euro çıkış maddesi var. Onun dışında ilk 4’e girdiğimiz için de alacağımız bir gelir var. Basketbolun bütçesini arttıracağız. Ben de katkımı arttıracağım. Dursun Başkan’la da konuştuk, o da basketbolu seviyor.

VOLE

Basketbolda altyapının önemine değinen Timur, orada çok iyi bir sistem kurduklarını dile getirdi:

Basketbolun en önemli ve en az konuşulan kısmı bence altyapı. Biz altyapıda bir sistem oluşturduk. Direkt gelir gelmez bu konuya odaklandık ve toplantıların %50’sinde altyapı konuşuluyordu. Hemen milli takımlar altyapı koordinatörü Fikret Doğan’ı getirdik, bu işin duayenidir. NEF Vakfı adında bir pilot takım kurduk, TB2L’de takımımız var. Bu yaş gruplarında milli takıma da çok sporcu veriyoruz. Yine alt yaş gruplarında final oynadık. Çok başarılı bir sene geçirdiğimizi söyleyebilirim ki, altyapıdaki plan 10 yıllık.

VOLE

Timur, eğer EuroLeague hedefliyorlarsa Galatasaray’ın kendine ait bir salonunun olması gerektiğini söyledi:

Galatasaray’ın basketbol salonuna kesinlikle ihtiyacı var çünkü hedefi EuroLeague olup da salonu olmayan takım yok. Mesele, o salonun doğru lokasyonda seyirci bütünlüğünün de sağlanacağı bir yerde yapılması. Şu an Galatasaray ve Anadolu Efes, Sinan Erdem’i ortaklaşa kullanıyor ama böyle durumda programlar çakışıyor. Bir de Galatasaray’da bir kültür var. Bizim kendimize ait bir şey olması lazım. Abdi İpekçi yapılacak ama orayı da sadece Galatasaray’a vermeleri için çok ciddi bir kiralama bedeli ödememiz lazım.

VOLE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …