Güncel Haberler

İDDİA: Valencia, Grigonis İçin Devrede (Analiz)

2022-23 sezonu için Turkish Airlines Euroleague‘in vereceği 2 özel davetiyeden birine talip olan İspanya Liga Endesa ekibi Valencia, kadrosunu güçlendirmek için kolları sıvadı.

Eurohoops’da yer alan habere göre Yarasalar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası CSKA Moskova‘dan ayrılan ve kontratını feshetmesi beklenen Marius Grigonis için devredeler.

Rus ekibi ile hali hazırda 2024 yazına kadar geçerli bir kontratı var ama kulübün Euroleague’de yer almayacak olması ile beraber onunla yolları ayırması bekleniyor. Tabi bu durumda İspanyol ekibi bir bonservis bedeli ödemek durumunda kalacak büyük olasılıkla. Ayrıca Grigonis için Olympiakos da devrede sizlerle daha önce paylaştığım üzere.

1.98 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli skorer bu sezon Euroleague sahnesinde 16 maçta ortalama 19.9 dakika süre alırken 8.5 sayı, %43.1 3sayı, 1.4 ribaund, 1.9 asist, 7.4 verimlilik puanı ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Grigonis hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Bu transfere Valencia açısından bakacak olursak… İspanyol ekibinin kanat rotasyonunda hali hazırda Lopez-Arostegui ve Prepelic var. Bu iki isim de Grigonis gibi şutör özellikleri ile ön plana çıkıyorlar. İspanyol oyuncu 25 yaşında ve yerli statüstünde olması, aynı zamanda 3 numaraya da kayabilmesi nedeniyle tam olarak Grigonis’in rakibi değil ki 2025 yazına kadar geçerli bir kontratı da var. Bunun yanında Prepelic ise artık 29 yaşına gelmiş bir isim ve başı birt türlü sakatlıklardan kurtulmuyor. Son olarak Mart ayında kolu kırılmış ve sezonu kapatmıştı. Yarasalar ile 2 yıllık ana kontratı bu yaz sona eriyor ve +1 opsiyon için de sakatlığının da etkisiyle Valencia’nın pek hefesli olmadığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla ondan boşalacak dış şut ve skor eksiğini Grigonis ile tamamlayabilirler ki Litvanyalı oyuncunun Euroleague tecrübesi çok daha iyi seviyede. Ayrıca Prepelic’in aksine takım oyununa daha yatkın bir isim. Fiziksel olarak da 2 ve 3 numara için daha uygun olduğunu belirtmek lazım. Özetle Valencia eğer Eurolegue için özel davetiyeyi alırsa Grigonis kesinlikle doğru bir ekleme olacak onlar adına. Litvanyalı şutör de sakatlıklar ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası sezonu yarım bırakmak zorunda olmasıyla beklentileri karşılayamadığı bir sezonun ardından tekrar kendisini ıspatlama şansı bulacaktır, kazan-kazan transferi olur oyuncu ve takım için.

https://youtu.be/yw0E86slUt4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …