Güncel Haberler

İDDİA: Milano, Tonut ile İmzaya Kaldı (Analiz)

Gelecek sezonun transfer çalışmalarına şimdiden başlayan Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Olimpia Milano, yerli rotasyonuna önemli bir takviye yapıyor.

Tuttosport ve RealOlimpiaMilano’da yer alan habere göre İtalya Lega Basket Serie A‘da 2020-21 sezonunun MVP’si seçilen, bu sezon Venezia forması ile izlediğimiz Stefano Tonut ile 2+1 yıllık kontrat konusunda anlaştılar. Sezon sonunda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

Milli takımın da bir parçası olan Tonut’un adı geçen sezon da Milano ile anılmış ama Venezia ile bonservis konusunda anlaşamamışlardı, Venedik ekibi ile 2023 yazına kadar kontratı var.

1.94 metre boyunda olan 28 yaşındaki İtalyan guard, bu sezon Serie A’da 29 maçta ortalama 29.6 dakika süre alırken 14.0 sayı, %31.9 3sayı, 2.9 ribaund, 3.0 asist, 1.2 top çalma, 14.4 verimlilik puanı ve EuroCup’da ise 16 maçta ortalama 25.5 dakika süre alırken 10.6 sayı, %32.8 3sayı, 2.9 ribaund, 3.1 aist, 10.8 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Tonut kuşkusuz kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi. Bunda tabiki koç De Raffaele’nin ona verdiği güven ve fırsat, onun da bunu çok iyi değerlendirip özgüven patlamasının etkisi büyüktü. Öncelikle bu sezon dış şutlarını geliştirdi ve daha üçlük kullanmaya başladı, yüzdesi de iyi durumdaydı. Hücumda onun adına bir diğer değerli özellik ise patlayıcı ve çabuk ilk adımıydı, bu sayede gerek birebirlerde gerekse tepe ikili oyunlarında potaya kıvrılarak çokça kez skor üretti, savunmaları zorladı. Yarı sahadaki etkinliğinin dışında Tonut kesinlikle bir tempo oyuncusu. Bu sezon Serie A’da en fazla geçiş hücumudan sayı üreten isimlerden biriydi. Gerek kendi aldığı ribaundlarda gerekse havuza düşen topları kendisi alarak dribbling ile tam sahayı geçip bitirebiliyor gerekse kanat koşularıyla takıma destek verip en uçta pozisyonu bitirebiliyor. Güçlü fiziği ve topla ivmelenmesi ile rakip savunmaların onu engellemesi hayli zor oluyor.

Onun ardına artıları sayarken savunmadan bahsetmesek olmaz elbette. Güçlü fiziği ve çabuk bacakları ile konsantre olduğu zaman iyi işlere imza atıyor oyunun bu alanında da. Rakibin yıldızını kitleyebileceğini cinsten elit bir savunmacı değil ama ikili oyunlarda rakibin karşısında kalan, kolay yenilmeyen bir isim. Özellikle şutör isimlerin karşısında kalmayı başarması çok kritik. Halen zaman zaman kolayına kaçıp rakibi arkadan takip edebiliyor perde geçişlerinde ama kendisini geliştirdiğini söylemek yanlış olmaz.

Tonut hücumda bir yıldız değil ama sahada bir çok şeyi ortalamanın üstünde yapabilen, sürekli çemberi tehdit eden, açık alanda da etkinliği artan, enerjisi ve motoru yüksek bir kanat oyuncusu. Savunmada da agresif ve enerjik oynaması, çalışkan olması koç Messina’nın ona Euroleague sahnesinde de iyi bir bench oyuncusu olarak şans vermesini sağlayacaktır.

https://youtu.be/k1RomtsSEb4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …