Güncel Haberler

İDDİA: Zalgiris, Allman ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Zalgiris Kaunas, yeni sezon hazırlıklarına şimdiden başladı.

İtalyan medyasına göre hedeflerindeki isimlerden biri de bu sezon Paris forması ile izlediğimiz Kyle Allman.

1.90 metre boyunda olan 24 yaşındaki oyun kurucu bu sezon Pro A’da 34 maçta ortalama 32.3 dakika süre alırken 15.0 sayı, %36.5 3sayı, 3.8 ribaund, 4.6 asist, 1.0 top çalma, 15.0 verimlilik puanı ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Allman, deliciliği ve pasör özellikleri ile öne çıkan bir oyun kurucu. Öncelikle modern basketbolun artık değişmez bir parçası olan ikili oyunları iyi organize etmesi ile artılarını saymaya başlayabiliriz. Saha görüşü ve pasör özellikleri çok iyi seviyede. Ayrıca penetre pas oyunlarında da hem ceza şutörlerini hem de kateden uzunları servisleyebilen bir guard. Penetreler demişken, çabuk ve patlayıcı bir ilk adımı var ve atletik özellikleri ile beraber çok iyi bir delici. Potaya kadar giderek temas aldığı pozisyonlarda bile dengesini kaybetmeden, her iki eliyle de pozisyonları bitirebiliyor. İkili oyunlarda sadece pasör özellikleri ile değil, skorer kimliği ile de katkı verebiliyor, yani ikili oyunlarda üçlü tehdite sahip; pas, penetre ve şut. Sadece ikili oyunlarda değil, birebirlerde de dribbling üstü şutlarıyla etkili bir silah. Ayrıca bunlara ek olarak el yakan topları kullanmayı seven, bunları da yüksek yüzde ile kullanan, kritik anlarda sahneye çıkan bir lider. Son olarak 1 numaralı pozisyon için iyi bir ribaundçu olduğunu da belirtelim.

Gelişime açık olan en önemli noktası ise genel anlamda savunması. Aslında iyi bir savunmacı olabilecek tüm özelliklere sahip ama oyunun bu tarafındaki konsantrasyon seviyesini ve mental fokusunu arttırması şart. Özellikle topsuz adam savunmasında bu konsantrasyon problemi daha fazla. Fiziksel olarak da zaman zaman sorun yaşıyor, perdelerin etrafından geçmekte zorlanıyor, kolay takılıyor daha doğrusu.

Zalgiris yeniden yapılanma içine giren bir takım. Hem Euroleague hem de LKL’de çok kötü bir sezon geçirdiler ve bunun temel nedenlerinden biri de oyun kurucu pozisyonunda çok zayıf kalmalarıydı. Allman her ne kadar hücumda özel bir isim olsa da Euroleague sertliğinde zorlanacak bir isim. Dolayısıyla Zalgiris sadece ona güvenerek yola çıkacaksa hata yapar, 1 numaraya bir tane daha organizasyon ve savunma becerisi ön planda olan, mümkünse daha tecrübeli bir ismi daha eklemeliler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …