Güncel Haberler

İDDİA: Milano, Voigtmann Transferini Bitirdi (Analiz)

Gelecek sezon Turkish Airlines Euroleague‘de yeninden Final Four biletini hedefleyen Olimpia Milano, uzun rotasyonunu güçlendirmek istiyor.

BasketInside’ın haberine göre bu yolda önemli bir hamle yaptılar ve CSK Moskova ile 2023 yazına kadar kontratı bulunmasına rağmen ayrılması beklenen Alman uzun Johannes Voigtmann ile büyük ölçüde anlaştılar. Sezon sonunda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

29 yaşındaki Alman uzun, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası CSKA’dan Şubat ayında ayrılmış, maçlara çıkmamıştı. O döneme kadar bu sezon Euroleague’de 20 maçta ortalama 21.8 dakika süre alırken 8.5 sayı, %40.0 3sayı, 4.0 ribaund, 2.1 asist ve VTB’de ise 9 maçta ortalama 18.6 dakika sahada kalırken 8.4 sayı, 5.4 ribaund, 1.4 asist ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Koç Messina bu sezon uzun rotasyonundan bir türlü istediği verimi alamadı. Mitoglou’nun önce sakatlığı sonrasında doping mevzusu, Tarczewski’den neredeyse hiç katkı alınamaması, Melli’nin play-off’da sakatlanması ve Hines’ın ilerleyen yaşıyla artık 5 numarada yükü tek başına taşıyaması İtalyan ekibinin haklı olarak pota altında birden fazla takviye yapmasını gerektiyor eğer gelecek sezon yeniden Final Four hedefi ile yola çıkmak istiyorlarsa.

Dış şut tehditi olan ve 4 numarada kullanmak için takımın bünyesine ekledikleri Mitoglou, Melli, Datome gibi isimlerden de sakatlıkların etkisiyle çok az verim alabildiler bu sezon. Bu eksiği giderebilmek için Avrupalı oyuncular arasında en doğru hamlelerden biri de kuşkusuz Voigtmann olacaktır. Alman uzun yay gerisinden neredeyse bir guard gibi yüksek yüzdeyle oynayan bir uzun ayrıca hücumda yüzü dönük silahlarının bulunmasıyla kısa beşlerde koç Messina’nın sisteminde 5 numarada da tıpkı Melli gibi can yakacak bir isim olur.

Tabi bu eklemeyle beraber Melli ve Datome’nin de yer alacağı bir rotasyonda Hines dışında bir atlet uzun olmayacak ellerinde. Dolayısıyla en azından 4 numarada gerektiğinde takıma atletizm ve ribaund katkısı verecek bir ismi eklemek gerekecektir. Voigtmann hücumda dış şut tehditi ile alan açma konusunda etkili bir silah olsa da ribaundlar ve savunma konusunda önemli bir tehdit değil kuşkusuz.

https://youtu.be/rmuQD5RhayI

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …