Güncel Haberler

İDDİA: Real Madrid, Musa ile Anlaştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de tekrar final oynamak ve bu kez kupayı kaldırmak isteyen Real Madrid, transfer çalışmalarına daha sezon sona ermeden başladı.

Relevo ve BasketInside’da yer alan habere göre bu sezon Breogan forması ile İspanya Liga Endesa‘da MVP seçilen Dzanan Musa ile 2+1 yıllık kontrat konusunda anlaşmaya vardılar, sezon sonuda imzaların atılması bekleniyor. Hem Taylor hem de Causeur ile yollarını ayırması beklenen Real’in Hezonja’dan sonra bu ikinci kanat takviyesi olacak.

2.05 metre boyunda olan 23 yaşındaki genç kanat oyuncusu, bu sezon Endesa’da 29 maçta ortalama 32.5 dakika süre alırken, 20.1 sayı, %38.1 3sayı, 5.1 ribaund, 3.1 asist, 1.1 top çalma, 23.1 verimlilik puanı ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Musa, skorer kimliği ve çok yönlü oyunuyla özellikle işin hücum tarafında heyecan verici bir yetenek. Bir kanat oyucusu için harika bir fiziğe sahip ve topu yere vurarak kendi skorunu yaratabilmesi en önemli artılarından biri. Kapanan savunmalara karşı bile yüksek kalitedeki top tekniği ve çabuk ayakları sayesinde potaya gidebilen bir penetreci. Direkt potaya gidebilmesinin yanında hareketli atışlar, göz yaşı damlaları ya da orta mesafe şutlarıyla da skor üretebiliyor. Perdelerden çıkarak bulduğu pozisyonlarda direkt bitirici şutlarıyla ya da bir kaç dribbling sonrası kendisine alan açarak sonuca gitmesini biliyor. Henüz 3 sayı çizgisi gerisinde çok verimli değil ama bu konuda da gelişimini sürdürüyor ki Breogan’da da yay gerisinden ne kadar formda olduğunu gösterdi. Fiziksel olarak yetersiz gibi görünse de kontağı almaktan kaçınmayan, sertliğe karşılık verebilen ve temas sonrası pozisyonları da bitirebilen bir skorer. Dış şutundaki istikrarsızlık dışında, yeterli patlayıcılığı ve atletimize sahip olmaması, ayrıca topla bu kadar oynamayı seven bir kanat oyuncusuna göre asist rakamlarının düşük olması eksilerinden bazıları. Skorer özelliklerine fazla güvenmesi ve şut tercihleri de gelişim göstermesi gereken alanlardan biri. NBA’de en çok zorlandığı konulardan biri de kuşkusuz savunmaydı. Aslında çalışkan ve mücadeleci bir oyuncu ama NBA’deki bir çok kanat oyuncusu ondan daha hızlı ve daha güçlüydü, bu da onu ikili oyunlarda direkt izolasyon hedefi yaptı ki NBA’deki 4 numaraların karşısında kalabilme şansı da yoktu zaten.

Efes’te geçirdiği süreçte beklentilerin çok atında kaldığını gördük. Ama tabi bunun nedeni genç bir oyuncu olması ve NBA’de istediğini alamadıktan sonra Avrupa sahnesine de zirveden giriş yapmış olmasıydı, mental olarak bu duruma hazır değildi. Sonrasında kendisi için çok daha uygun bir takım olan, Endesa’nın yeni ekibi Breogan’a transfer oldu, kariyerindeki en doğru hamlelerden birine imza attığını da görmüş olduk. İspanyol ekibinin yüksek tempo basketbolunda açık alandaki etkinliği dış şutlarda ritmini yakalamasıyla beraber artan yüzdesi onu özel bir hücum silahına dönüştürdü ki ribaundlara ve asistlere de çok iyi katkı yaparak komple bir kanat oyuncusu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ancak ben yine de onun Euroleague sahnesine tekrar üst perdeden, Final Four hedefleyen bir takımda boy göstermesinin erken olacağını düşünüyorum. Evet Real tempolu oynamayı seven, açık alanda kanat oyuncularını çokça kullanan bir takım. Bu nedenle de Breogan’da sergilediği hücum verimliliğini devam ettirebilir. Ama savunma tarafında Euroleague sertliğine alışması, hızlıca adapte olması gerekecek.

https://youtu.be/MFcYt6wXtEE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …