Güncel Haberler

Koç Itoudis, CSKA’dan Ayrıldığını Açıkladı

VTB Ligi final serisi 7. maçında CSKA Moskova konuk ettiği Zenit’e yenilerek seriyi 3-4 kaybetmiş, şampiyonluğu da rakibine kaptırmıştı.

Bu maçın ardından CSKA’nın Yunan koçu Dimitris Itoudis‘den flaş bir açıklama geldi.

2014’ten bu yana kulüpte görev alan Yunan koç, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada Rus ekibinden ayrıldığını duyurdu. Itoudis yaptığı açıklamada, “Kulüple birlikte farklı yönlere gitme kararı aldık. Bu tip büyük bir kulüpte çalışma fırsatı bulmuş olmaktan dolayı minnettarım. Taraftarlara da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. CSKA gelenekleri ve geleceği olan büyük bir kulüp” ifadelerini kullandı.

Tecrübeli koç, “Sezon içinde birçok oyuncumuzla yollarımızı ayırdık. Yönetim, ayrılan oyuncuların yerini doldurmak için büyük bir çaba gösterdi. Böylesine karakterlerle çalışmaktan dolayı minnettarım. Buraya transfer olanlara, burada kalmayı tercih edenlere, burada 5-6 yıldır olanlarla çalışmış olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Burada geçirdiğim zamanın tamamı için çok teşekkür ederim” sözlerini de söyledi.

Itoudis’in bir sonraki sezon çalıştıracağı kulüp hakkında açıklaması ise, “Yunanistan’a döndükten sonra milli takımı çalıştıracağım. Sıradaki kulübüm orası olacak” şeklinde oldu.

Dimitris Itoudis, CSKA Moskova’da çalıştığı süreçte 2 EuroLeague şampiyonluğu ve 6 VTB şampiyonluğu kazandı. 2 kez EuroLeague’de yılın koçu ödülünün sahibi olan Dimitris Itoudis, Yunanistan Milli Takımı’nda da başantrenörlük görevini yürütüyor.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …