Güncel Haberler

İDDİA: Gaziantep, Kaba’yı Takımda Tutmak İstiyor (Brescia devrede)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Gaziantep büyük olasılıkla ülkemizi gelecek sezon FIBA Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek ve bu nedenle de iddialı bir kadro kurmak istiyor.

Çeşitli kaynakların doğruladığı ve İtalyan basınının da yazdığı üzere ligin MVP’si seçilen Alpha Kaba‘ya kontrat yenileme için tekliflerini ilettiler. Ama gelecek sezon yine Avrupa kupalarında mücadele edecek olan bir diğer takım Brescia da Fransız uzuna teklifini iletmi durumda. Kaba’nın yakın zamanda kararını vermesi bekleniyor.

2.08 metre boyunda olan 25 yaşındaki Fransız uzun, BSL’de çıktığı 31 maçta ortalama 31.3 dakika süre alırken 13.6 sayı, %61.5 2sayı, %46.0 s.atış, 10. 3 ribaund, 1.0 asist, 1.5 blok, 1.3 top çalma, 17.0 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele etmişti.

Bu sezon Gaziantep 19 galibiyete ulaşarak kulüp rekorunu kırdı ve normal sezonu 4. sırada bitirerek play-off’a ev sahibi avantajı ile girmedi, orada Daçka ile iyi mücadele etse de sonunu getiremedi ve elendi. Bu başarıları elde ederken de artık kulübün geleneği haline gelen “yıldız uzun yaratma” misyonunu da yerine getirmiş oldular. Jekiri ve Jaiteh’den sonra Alpha Kaba da cilalama ve parlatma fabrikasının yeni ürünü oldu. Bir uzun için en verimli olan 25-29 aralığında buraya gelen Fransız oyuncu koç Açık’ın sisteminde hem savunmada çember koruma görevinde hem de hücumda ikinci şans sayıları artı ikili oyun bitirişlerinde ligi domine etti adeta.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …