Güncel Haberler

İDDİA: Efes, Larkin’i İkna Etmeye Çok Yakın!

Turkish Airlines Euroleague‘de üst üste 3. şampiyonluğu isteyen Anadolu Efes, hem iç hem de dış transferde hareketli günler geçiriyor.

Anadolu Efes‘in gündemindeki en önemli konulardan biri de Shane Larkin‘in geleceği kuşkusuz. Milli yıldızın kontratı bu yaz sona eriyor ve onu takımda tutmak çok kritik. Her ne kadar NBA takımlarının, başta Wizards’ın ilgisi olsa da henüz ona rol ve maaş konusunda istediği seviyede bir teklif gelmiş değil. Efes de bu durumdan faydalanıp elini çabuk tutmak istiyor.

Yunanistan kaynaklı SDNA’da yer alan habere göre Efes yıldız oyuncu için yıllık 3 milyon dolardan yaptığı ilk teklifi yükseltti ve yıllık 3.5 milyon dolardan yine iki yıllık bir teklif yaptı. Yıldız oyuncunun bu son teklife sıcak baktığı ve yakında imzaların atılacağı belirtilmiş haberde.

29 yaşındaki Larkin, daha önce NBA’de 4 sezon boyunca boy göstermişti. Dallas, New York, Brooklyn ve Boston formalarıyla toplamda 256 maça çıkarken 5.5 sayı, 2.9 asist ortalamaları tutturmuştu.

2018’den beri Efes formasını terleten yıldız guard, 2019’da Bayern karşısında bulduğu 49 sayıyla da Euroleague rekorunu elinde bulunduruyor. Bu sezon da çıktığı 39 maçta 14.7 sayı, 3.0 ribaund, 5.3 asist, 1.3 top çalma, 18.7 verimlilik puanı istatistikleriyle Yılın En İyi Beşi’ne seçilmişti.

Larkin son olarak BSL yarı final serisinin karar maçında 28 sayı, 7-9 3sayı, 4 ribaund, 6 asistlik müthiş performansıyla takımına final biletini getiren isim olmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …