Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe, Biberovic ve Ahmet ile Yolları Ayırıyor

Turkish Airlines Euroleague’de tekrar başarıyı yakalamak için yeniden yapılanma sürecine girecek Fenerbahçe Beko‘da takımdan ayrılacak isimler de netleşmeye başladı.

Totalbasket ve Basketfaul’de yer alan haberlere göre Fenerbahçe Beko‘da yeni sezon için kadroda düşünülmeyen ilk isimler Ahmet Düverioğlu ve Tarik Biberovic.

İki ismin en önemli ortak yanı, yönetmeliklerde son yıllarda yapılan değişimler öncesinde yerli statüsüne geçmeleri ve ING Basketbol Süper Ligi‘nde yabancı ya da devşirme kontenjanını doldurmamaları. Dolayısıyla halen BSL transfer marketinde önemli bir değere sahipler.

2.09 metre boyunda olan 29 yaşındaki Ahmet, Ürdün milli takımının formasını giyiyor ve bu sezon BSL’de 32 maçta ortalama 15.8 dakika süre alırken 6.8 sayı, 4.2 ribaund, 1.3 asist istatistikleriyle katkı verdi.

2.01 metre boyunda olan 21 yaşındaki Bosnalı forvet Biberovic ise henüz milli takım tercihini yapmadı, koç Ataman isterse milli takıma davet edebilir ama devşirme statüsünde olacağı mümkün değil şuan için. BSL’de bu sezon 32 maçta ortalama 11.9 dakika süre alırken 5.0 sayı, 1.5 ribaund istatistikleriyle katkı verebildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …