Güncel Haberler

İDDİA: Beşiktaş, Gelecek Sezonun İlk Hamlesini Okben ile Yapıyor

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Icrypex, gelecek sezon planlaması kapsamında ilk transferini yapıyor.

Basketfaul’de yer alan habere göre Galatasaray NEF ile kontratı sona eren Okben Ulubay ile prensipte anlaştı, yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor. Siyah beyazlılar böylelikle Efes ile söz kesen Egehan’ın yerini doldurmuş olacaklar.

Efes alt yapısından yetişen 1996 doğumlu olan 2.01 metre boyundaki Okben, yıldız ve genç milli takımlarla beraber 3 kez Avrupa şampiyonluğu yaşadı, bir kez de MVP seçildi.

Profesyonel kariyerine ise Efes’de başladıktan sonra sırasıyla Yeşilgiresun, Darüşşafaka, FMP Beograd ve son olarak da Galatasaray formalarını terletti. Bu sezon BSL sahnesinde 31 maçta ortalama 13.0 dakika süre alırken 3.2 sayı, 1.2 ribaund, 1.0 asist ve BCL’de ise 8 maçta ortalama 18.0 dakika sahada kalırken 5.1 sayı, 2.4 ribaund, 1.4 asist isatitstikleriyle katkı vermişti.

Alt yapılarda süper yıldız kumaşı bulunan Okben, A takım seviyesinde bu beklentilerin yarısını bile karşılayamadı şuana kadar. FMP’deki güzel ve verimli sezonun ardından Galatasaray ile tekrar kendisine üst seviyede şans bulmuştu ama bunu da değerlendiremedi. Artık 26 yaşında ve genç bir oyuncu değil. Kendini geliştirmeme konusundaki inadını sürdürüp baskebola konsantre olamazsa, özetle Beşiktaş’taki bu şansı da değerlendiremezse yakın zamanda kendisine ancak TBL’de kontrat bulabilir…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …