Güncel Haberler

Kızıl Yıldız, Partizan Maçında Yaşananlar Hakkında Bir Bildiri Yayınladı

Adriyatik Ligi final serisinde Partizan ile Kızıl Yıldız arasında oynanan 3. maçta çıkan olaylar basketbolun önüne geçmişti.

Partizan adına Punter’in bulduğu kritik üçlük sonrası taraftarlar Kızıl Yıldız benchine yabancı maddeler attılar ve bu saldırıdan hakemler de nasibini aldı. Artından hakemler maçı durdurarak soyunma odasına gittiler ve ilgili tiribünün boşaltılmasının ardından maça devam edildi.

Kızıl Yıldız cephesi maçta yaşananlar nedeniyle bir şikayet dosyası hazırladığını belirtti:

Baş hakem Matej Boltauzer dili bilmediğini söylediği için neler yaşanacağını göreceğiz. Teknik komisyoner Krneta’nın dilimizi bildiğine ve ona tercüme edeceğine inanıyoruz.

Aynı açıklamada Kızılyıldız, galibiyetlerine mani olan birkaç faktöre daha değindi.

3. maçta yaşanan bütün kaostan sonra Kızılyıldız sessiz kalmayacak.

Kızılyıldız, şikayetini “Milyonlarca taraftarımız ve basketbol topluluğu hoş olmayan sahneler izlemek zorunda kaldı.” şeklinde sebeplendirdi.

Son şampiyon, aynı zamanda normal bir basketbol maçı oynanmasını imkansız hale getiren sebepleri de sıraladı. Hakemlerin parkeyi terk ederken zarar görmesi, normal kapasitesinden 1.500 fazla insanın bulunduğu salon değinilen faktörlerdendi.

Açıklama, şöyle devam etti:

Büyük bir baskı gördüğümüz ve topluluk tarafından kınandığımız 2. maçın ardından 4. maç için sadece herkesin sağ çıkabilmesini umuyoruz.

Spordan önemli birçok şey vardır ancak belli ki Partizan için durum böyle değil. Bugünden itibaren final serisi boyunca yaşanacak herhangi bir olayın sorumluluğu ABA organizasyonunda ve Partizan’ın evindeki maçları organize eden ekiptedir.

Hepimiz insan olmalıyız. Bir durum hakkında başka, öbür durum hakkında başka konuşan ikiyüzlüler olmamalıyız.

Bu yüzden herkes sorumluluğunu üstlenecek.

Aynı açıklamada Kızılyıldız’ın yaşanan olaylar hakkında Perşembe günü dosyayı tamamlayacağı belirtildi.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Güle Oynaya Geçti

Adriyatik Ligi 25. hafta mücadelesinde Kızıl Yıldız konuk ettiği KK Studentski Centar‘ı 94-76’lık skorla güle …