Güncel Haberler

RESMİ: İtalya Milli Takımının Yeni Koçu Pozzecco Oldu

İtalya Milli Takımı‘nın yeni koçu açıklandı.

İtalya Basketbol Federasyonu geçtiğimiz günlerde yolların ayrıldığı Meo Sacchetti’nin yerine milli takımın başına Gianmarco Pozzecco‘nun getirildiğini açıkladı.

49 yaşındaki İtalyan koç sezonu Olimpia Milano‘da koç Messina’nın asistan ekibinde geçiriyordu. Böylelikle 2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri öncesinde 25 Haziran’da Slovenya ile oynanacak hazırlık maçıyla beraber milli mesaiye başlamış olacak İtalyan koç. İlk resmi maçına ise eleme gruplarının son maçında 4 Temmuz’da Hollanda karşısında çıkacak.

İtalya, Ağustos ayında Fransa, Sırbistan, Almanya veya Çekya gibi önemli takımlarla 3 hazırlık maçı yaptıktan sonra 2023 Dünya Kupası elemelerinin 2. turunda sahne alacak. Sonrasında ise 2-18 Eylül tarihleri arasında organize edilecek olan 2022 FIBA EuroBasket’de Gürcistan, Çekya ve Almanya ile beraber ev sahibi olarak mücadele edecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Milano’yu Kendi Silahı ile Vurdu

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta mücadelesinde Kızıl Yıldız konuk olduğu Olimpia Milano‘yu kendi silahı ile …