Güncel Haberler

Koç Obradovic, Adriyatik Ligi Final Serisinde Yaşananlara Değindi

Adriyatik Ligi final serisinde iki Belgrad temsilcisi, iki ezeli rakibin mücadelesini izliyoruz.

Ancak maalesef iki takım arasında oynanan 3. maçında yaşanan gerginlikler canları epey sıkmış durumda. Partizan‘ın ev sahibi konumunda olduğu ve galip geldiği karşılaşmanın bitimine 1 dakika kala taraftarların sahaya yabancı maddeler atması, Kızıl Yıldız oyuncularına ve hakemlere isabet etmesi sonucu hakemler soyunma odasına gitti.

Yaşanan bu tatsız olaylar hakkında Partizan’ın duayen koçu Zeljko Obradovic‘den açıklama geldi:

Takım elinden geleni yaptı, ilk saniyeden son saniyeye kadar savaştı. Bu, beni memnun ediyor. Zor şartlar altında ve kaygan bir zeminde gösterdikleri oyun eforundan dolayı minnettarım. Kimsenin sakatlanmamış olması bir mucize.

Seriyi 5. maça götürmek için elimizden geleni yapacağız. Çok istemeli, çok konsantre olmalı ve çok efor göstermeliyiz. Kolay değil, özellikle de oyuncular için. Bu şekilde oynayabilecek enerjiyi umarım buluruz.

Tecrübeli koç açıklamasının son kısmında ise yaşan olaylara değindi:

İlk günden beri tutkuyu kısmayı bilip basketbol oynamayı savundum. Ciddi bir ligde mücadele ediyoruz, ciddi olmak için de bütün oyuncular saygı görmeli.

Bu akşam hakemler tribünlerin bir kısmını boşaltma kararı verdiler ki son derece haklıydılar. Peki bu bir önceki maçta neden yapılmadı? Oyuncuların ve bençteki insanların güvenliği çok önemli bir şey, neden farklı muamele gösterildi?

Partizan taraftarlarından bir daha böyle bir şey yapmamalarını, rakiplerin basketbol oynamasına izin vermelerini istiyorum. Yaşananlar bütün dünyaya yayıldı, 3 gün önceki fotoğraflar gibi. İnsanlar bizim hakkımızda ne düşünecek? Ne hakkında konuşacaklar? 3 gün önce patlama sesleri gelmesi de utanç vericiydi, bu gece yaşananlar da.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Milano’yu Kendi Silahı ile Vurdu

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta mücadelesinde Kızıl Yıldız konuk olduğu Olimpia Milano‘yu kendi silahı ile …