Güncel Haberler

İDDİA: Bursaspor, Yiğitcan ile Büyük Ölçüde Anlaştı

7DAYS EuroCup‘da finale kalarak büyük bir başarı sergileyen ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor gelecek sezon için de transfer çalışmalarına başladı.

Timeout’da yer alan habere göre bu yaz Anadolu Efes ile kontratı sona erecek olan Yiğitcan Saybir ile büyük ölçüde anlaşma sağladılar.

2.03 metre boyunda olan 23 yaşındaki solak 4 numara bu sezon BSL’de 35 maçta ortalama 15.1 dakika süre alırken 5.0 sayı, %30.3 3sayı, 2.7 ribaund istatistikleriyle katkı vermişti. 11 Aralık’da yabancılarından yoksun, genç takımla sahaya çıkan Afyon karşısında hiç çıkmadan 40 dakika sahada kalmış ve 43 sayı, 18-20 2sayı, 2-2 3sayı, 1-1 s.atış isabetleriyle tam 43 sayı üretip, yanına 16 ribaund ile 12 asist ekleyerek triple-double performansına imza atmıştı.

Kariyerine Anadolu Efes alt yapısında başlayan, eski basketbolcu Ömer Saybir oğlu olan Yiğitcan böylelikle bu transfer gerçekleşirse yuvası olan Anadolu Efes’den ayrılarak aynı zamanda da ilk kez İstanbul dışına çıkmış olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …