Güncel Haberler

Efes’in Alman Yıldızı Pleiss, Milli Takıma Dönmeye Hazırlanıyor

Anadolu Efes ile Turkish Airlines Euroleague şampiyonluğun kazanmış olan Tibor Pleiss uzun süredir formasını giymediği Almanya Milli Takımı‘na dönmeye hazırlanıyor.

BasketNews’ün haberine göre 6 yıldır uzak kaldığı milli takım formasına tekrar kavuşmaya hazırlanıyor ve bu konuda milli takımın koçu Herbert ile de görüşmelerini sürdürüyor.

Almanya, FIBA Euro Basket 2022’de B grubunda Fransa, Litvanya, Slovenya, Bosna Hersek, Macaristan ile karşılaşacak. B grubundaki maçlar Almanya’nın Köln şehrinde oynanacak.

32 yaşındaki tecrübeli uzun, milli takımın bundan önceki koçu Fleming ile anlaşmazlıklar yaşadığı için milli formayı giymiyordu ki Almanya ile son maçına 7 Eylül 2016’da çıkmıştı.

Pleiss, son 3 sezonda Anadolu Efes ile Euroleague’de final oynadı ve iki sezon da üstü üste şampiyonluk yaşadı. Alman uzun bu sezonun finalinde de Real karşısında alınan 57-58’lik galibiyette, kupa yolunda 19 sayı, 7 ribaund, 2 blok ile fark yaratan isimlerden biri olmuştu.

Tecrübeli Alman uzun bu sezon EuroLeague’de görev aldığı 40 maçta 9.6 sayı ve 4.3 ribaund ortalamaları yakalamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Can, Petkim Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 10. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk olduğu Aliağa Petkimspor‘u uzatma …