Güncel Haberler

Koç Ataman, Euroleague Şampiyonluğunun Ardından Açıklamalarda Bulundu

Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonunun final maçında temsilcimiz Anadolu Efes, Real Madrid’i 57-58 ile geçerek üst üste 2. kez şampiyon oldu.

Karşılaşmanın ardından Anadolu Efes‘in başarılı koçu Ergin Ataman maçın hemen ardından sıcağı sıcağına yapılan uluslarası yayına Türkçe bir röportaj vererek şu ifadeleri kullandı:

Bu tarih! Üst üste iki kez şampiyon olduk! Şimdi Türkçe konuşacağım. Bu takımla gurur duyuyorum. Bu takım yüreğini ay yıldız için feda eden, bizlerle yüreği atan tüm Türk halkına armağan olsun bu şampiyonluk. En büyük biziz. Şampiyon olacağız dedik şampiyon olduk. Tarih yazdık. Hepsi bu. Türk halkı işte bu!

Koç Ataman düzenlenen basın toplantısında ise şu ifadeleri kullandı:

Oyuncularım sahaya tüm duygularını verdiler. İnanılmazlardı. Onları tebrik ediyorum. Real Madrid için üzgünüm. Harika bir maç çıkarttılar. Biz son dakikaları, son çeyrekleri oynamayı biliyoruz. Çünkü takımımda bu tip durumlarda nasıl oynamaları gerektiğini bilen oyuncular var. Finallerde hücum stratejileri iyi çalışmıyor. Final Four’daki tüm maçlarda bunu görebiliyorsunuz. Ama benim bu durumu çözebilen harika oyuncularım var. Hücum ribauntlarındaki sorunu çözdük. Üçüncü çeyreğe kadar büyük problem yaşıyorduk ve çok sayı yedik. Ama sonra kazanmayı bildik.

Tibor Pleiss muhteşem oynadı, muhteşem bir sezon oynadı. Milano maçında da harikaydı. Ona inandık. Bizim sistemimizde o çok önemli. Orta mesafe şutu var üçlüğü var, ribaunt alıyor. Larkin ve Micic’in drive’larında topu kovalıyordu. Harikaydı. Ona güvendik. Geçen sene o sakattı, aynı güveni Sertaç’a verdim. Onunla kazandık. Bu sezon Sertaç takımdan ayrıldı. Ayrılma kararı aldığında; ‘Niye ikinci takıma gidiyorsun? Şampiyon takımla kal ve yine şampiyon ol’ dedim. Ben şu an ne düşünüyor bilmiyorum. Ama fark etmez. Bizim sistemimizde Pleiss çok önemli. Sezon boyunca çok iyi iş çıkarttı. Dunston da ilerlemiş yaşına rağmen müthiş mücadele etti. Bu takımda herkes birbirine yardım ediyor, rolünü biliyor. Pleiss da rolünü çok iyi değerlendirdi.

Şu anda çok duygusalım. Sezon sonunda neler olacağını göreceğiz. Son 3-4 yıl çok az değişiklik yaptık. Kimsenin takımdan ayrılmasına izin vermedik. Bu sezon Simon sakatlanınca Bryant’ı aldık. Ama yine kimseyi göndermedik. Sezon sonunda her şeyi düşüneceğiz ve bazı kararlar alacağız. Bu takım tarih yazdı. Hem kulübün, hem ülkenin hem de Avrupa basketbolunun tarihini yazdı. Yazın neler olacağını bilemiyorum. Bunu o zaman düşüneceğiz.

Benim özgüvenimi biliyorsunuz. Bana göre benim takımım NBA takımı. Belki bu sezon NBA takımı gibi oynamadık ama önceki senelerde NBA takımı gibiydik. Harika basketbol oynadık. Bu sezon çok iyi değildik ama diyeceğim bu.

Vasilije Micic henüz sadece 27 yaşında. Daha uzun bir kariyeri olacak. Bu başarılarını geliştirecek daha çok zamanı olacak. Tıpkı benim gibi. Belki ben onun kadar genç değilim ama olsun. O harika bir karakter. Çok güçlü bir oyun kurucu. Dört yıl boyunca inanılmaz gelişti. Bu sezon bazı iniş çıkışlar yaşadı ama sezonun en kritik yerinde yine harika oynadı. Savunma yapabiliyor, şut atabiliyor, iyi drive edebiliyor. Bir oyun kurucu daha ne yapabilir ki?

Biz kimseden korkmuyoruz. Sahaya çıktığımız zaman play-off olsun, Final Four olsun final olsun maçın sonucunu düşünerek korkarak çıkmıyoruz. Psikolojik olarak benim yaptığım da bu. Ben takımıma güven veriyorum. Biz hep kazanmayı düşünüyoruz. Bunun sonucunda da önemli anlarda önemli galibiyetler geliyor.

Şu anda transfer dönemi değil. Çeşitli oyuncularla görüşmeler yapılıyor. Ama netleşmiş bir şey yok. Bazı mevkilerde eklemekler yapabiliriz. Will Clyburn bizim düşündüğümüz oyunculardan bir tanesi. Ama şu anda anlaşmış değiliz. Bizim şu anda tüm hedefimiz ligi kazanmak. Ama önümüzdeki sene de bir kez daha EuroLeague’i kazanacak kadromuz mutlaka olacaktır.

Müthiş bir duygu. Bu işe tüm emek veren Türk antrenörler için harika bir duygu. Türk antrenörlerini, Türk sporunu bu şekilde temsil ettiğim için çok gururluyum. Eminim ki benim gibi birçok arkadaş da buralara gelecektir. Ben korkmadan, hedefi yüksek tutarak çalışmaya devam edeceğim. EuroLeague’deki bu hedeften sonra A Milli Takımı da çalıştıracağım. Bir sonraki hedefim de mutlaka milli takımla da Avrupa ya da Dünya şampiyonalarında madalya kazanmak. Bu Eylül ayındaki turnuvada da şampiyon olmak istiyorum.

Daha önce Türkiye’de hiçbir antrenör bu başarılara ulaşamadı. Ben bu işi seviyorum. Ben farklı bir karakterim. Ben koçluk yapmayı, röportaj vermeyi, basın toplantısına girmeyi, EuroLeague’i eleştirmeyi, bana ceza vermelerini, onların sponsoru olmayı, ama şimdi şampiyonluk bonusunu alacak olmayı da seviyorum. Ben bu işi seviyorum. Beni birisinin iyi koç olarak görmesi, kötü koç olarak görmesi sorun değil.

NBA işini oğluma sormak lazım. Eşim ve iki kızım da çoktan gitti bile. Miami’deler. Orada eğitim alıyorlar. Belki NBA’den biri beni arar ve ben de oraya giderim. Kim bilir.

Ukrayna hakkında gelen soruya ise şu şekilde cevap verdi:

Ukrayna’da olanlar için çok üzgünüz. Savaşın başladığı ilk gün de bunu söylemiştim. Belki de ilk konuşanlardan biri bendim. Bazıları canlı yayında sözlerimi kesmeye çalıştı. Sonra herkes aynı şeyi söylemeye başladı. Bu yüzyılda Ukrayna’da olan şeyler inanılmaz. Ben Türkiye’de yaşıyorum, Türk halkı olarak hepimiz masum insanların, çocukların, yaşlıların, sivillerin öldüklerini görünce çok üzüldük. İnanılmaz bir şey bu olanlar. 2022’de Ukrayna’da olanlar inanılmaz. Spor için olan şeyler de inanılmaz. Rusya’da çalışan ve bununla alakası olmayan arkadaşlarım için de üzgünüm. Bu saçma sapan bir politika. Umuyorum ki insanlık bu durumu yenecektir. Tıpkı son 2 yıl koronaya karşı aldığımız zafer gibi bunu da yeneceğiz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …