Güncel Haberler

Anadolu Efes, Üst Üste İki Şampiyonluk Kazanan Üçüncü Takım Oldu!

Temsilcimiz Anadolu Efes, modern Euroleague tarihinde üst üste 2 kez şampiyonluk elde eden 3. takım olarak tarihe geçti.

Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonunda Anadolu Efes, Belgrad’da Real Madrid’i 57-58’lik skorla devirerek üst üste 2. kez kupanın sahibi oldu ve Euroleague tarihine geçti.

EuroLeague’de son 4 yıla damga vuran ve üst üste 3. kez final oynayan Anadolu Efes, geçtiğimiz sezonun ardından bu sezon da EuroLeague’de şampiyonluğa ulaştı. Üst üste 2. kez EuroLeague’de şampiyonluğa ulaşan Efes, modern dönemde Maccabi Tel Aviv ve Olympiakos’un ardından bunu başaran 3. takım oldu.

Modern EuroLeague tarihinde üst üste iki şampiyonluk almayı başaran ilk takım Maccabi Tel Aviv olmuştu. Pini Gershon yönetimindeki İsrail ekibi 2003-04 ve 2004-05 sezonlarında EuroLeague’e ambargo koymuş ve üst üste 2 şampiyonluk kazanmıştı. Maccabi Tel Aviv, bir sonraki yıl da finale kadar yükselmiş ama CSKA Moskova’ya kaybetmiş ve üst üste 3. şampiyonluk şansını yitirmişti.

Olympiakos da modern dönemde üst üste şampiyonluk almayı başaran 2. takım olarak tarihte yerini almıştı. 2011-12 sezonunda İstanbul’da oynanan Final Four’da yerini alan Dusan Ivkovic yönetiminde Olympiakos, finalde CSKA Moskova’yı son saniyede yenmiş ve kupayı müzesine götürmüştü. Yunan ekibi bir sonraki yıl ise bu kez koç Bartzokas önderliğinde Londra’daki Final Four’un finalinde Real Madrid‘i devirerek üst üste 2. EuroLeague şampiyonluğunu kazanmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …